Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ban Ki-mun’dan ‘Zaman’a kayyım’ tepkisi

Birleşmiş Milletler (BM), Zaman’a kayyım atanmasına yönelik tepkisini sürdürüyor.

Bugün BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’dan sonra BM Genel Sekreteri de gaspa doğrudan tepki gösterdi. Zaman’ın gaspına yönelik doğrudan bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye’nin imzalamış olduğu insan hakları yükümlülükleri çerçevesinde hareket etmesi yolunda çağrıda bulundu.

Yazılı açıklamada 4 Mart tarihinde Feza Medya Grubu’na yönelik yapılan kayyım atamasının Genel Sekreter tarafından yakinen takip edildiği ifade edildi.

Genel Sekreter açıklamasında, “Türk yetkilileri, Türkiye’nin insan hakları yükümlülükleri çerçevesine uygun olarak ifade hürriyeti ve toplanma özgürlükleri alanında saygılı olmaya çağırıyorum” dedi.

BM Genel Sekreteri’nin Türk hükümetine doğrudan seslendiği açıklamasında ayrıca, “Demokrasi, ekonomik ve sosyal gelişmeler ancak eleştirel dahi olsa, huzurlu bir ortamda fikirlerin, seslerin dile getirilmesine bağlıdır” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban’ın açıklamasından yalnızca iki saat öncede kurumun Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, “Gazetecilerin görevlerini yerine getirmelerini önlemeye yönelik her türlü tacize karşıyız. Basının tüzel ve bağımsız olmasına saygı duyulması gerek” diye tepki göstermişti.

Zaman’a polisin zorla girdiği Cuma günü de tepki gösteren BM, “Birleşmiş Milletler olarak medyanın görevini yapmasını engellemeye yönelik her türlü tehditten son derece kaygılıyız” demişti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]