Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’den Zaman Gazetesi çıkışı!

CNN’de Christiane Amanpour’un Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasıyla ilgili soruya verdiği cevapta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg demokratik değerlerin bütün üyeler için önemli olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e ünlü sunucu CNN International’ın ünlü sunucu Amanpour, Zaman gazetesine kayyım atanmasını da sordu.

Amanpour, “NATO Genel Sekreteri ve eski bir Başbakan olarak size bir sorum var. Üyelerinizden birinde basına karşı büyük bir baskı var. Türk hükümeti ülkenin en büyük gazetesinin kontrolünü eline aldı. Fransız Dışişleri Bakanı bunu kınadı. NATO Genel Sekreteri olarak bir üyenizin demokratik değerlere karşı bu hareketine ne diyorsunuz” sorusuna Stoltenberg demokratik değerlerin önemini belirten bir cevap verdi.

Stoltenberg
cevabında, “NATO temel değerler üzerine kurulmuş bir organizasyondur. Demokrasi, kişisel özgürler ve hukukun üstünlüğü. Bunlar çok önemli değerlerdir çünkü birliğimiz bu değerler üzerine kurulmuştur. Bütün üyelerimizin bu değerlere uymasını beklerim çünkü bu değerler birliğimiz için çok önemlidir” dedi.

Amanpour’un, “Türkiye’nin yaptığını kınayacak mısınız? Hayal kırıklığına uğradınız mı?” sorusuna ise Stoltenberg, “Demokrasi, kişisel özgürler ve hukukun üstünlüğü hem üyelerimiz hem de benim için çok önemlidir.”

Bu cevap üzerine ünlü sunucu, “Umarım Türkiye’deki yetkililer bu sözlerinizi televizyondan dinliyordur” dedi.

Amanpour daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapmış ve Davutoğlu, “Basın özgürlüğü kırmızıçizgimdir” demişti. Ünlü sunucu Zaman’a kayyım atanması üzerine kişisel Twitter hesabından bu sözü hatırlatıp yaptığı röportajın linkini paylaşmıştı.

Ayrıca gün içinde Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme de CNN’de Becky Anderson’un konuğu olmuş. Programda CNN sunucusu, “Zaman’ı bir gecede hükümet gazetesi yaptılar” demişti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]