Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gagarin’in Ukraynalı hemşehrilerini uzaya Türk şirketi götürecek

Ukrayna’da Türkler tarafından işletilen Travel Club Panda adlı turizm acentesi, Ukraynalıları Space Expedition Curacao (SXC) şirketi aracılığıyla uzaya taşımayı hedefliyor.

Şirket yetkilisi Mahmut Şenel Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı özel açıklamada; “Turistik uzay turları düzenleyen Hollanda asıllı SXC şirketinin Ukrayna temsilciliğini aldık. Ukrayna’da reklam tanıtımlarımıza başladık. Ukrayna topraklarında doğan ve uzaya ilk giden Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin’in yolunda hemşehrilerini de uzaya çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Uzaya gitmek isteyen bir kişiden 95 bin dolar istediklerini belirten şirket yetkilisi, bu fiyatların tanıtım fiyatları olduğunu, ilk 100 uzay turistinden sonra artmasını beklediklerini ifade etti.

2014 yılında başlayacak olan uzay yolculuğuna Türkiye’den ise şu ana kadar; Ahu Aysal, Ali Şen ve Murat Dedeman kayıt yaptırdı. Uzay seyahatinden önce Karayip Adaları’nın Curaçao bölgesinde bulunan SXC Uzay Limanı’nda bir süre misafir edilecek olan yolcular, daha sonra jet pilotu ile uzay seyahatine çıkacak.

Adalardan uzaya doğru 103 kilometre yol alması planlanan özel jetin bir saat boyunca uzayda gezmesi planlanıyor. Uzaya gideceklere astronot unvanı verilecek, yolculukların tekrarlanması halinde kişilerin astronot olarak rütbeleri de artacak.

Uzayı merak edenler daha fazla bilgi almak için; www.traveltospace.com.ua sitesini ziyaret edebilirler.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]