Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Selim Keleş

Oyy ölümün yüzü soğuk

Evet, ölümün yüzü çok soğuk

Karslı bir yaşlı kamber dayının sözü; .”Ölüler diriler her gün helva yiyor diye düşünürmüş”  Burada görülüyor ki bu yaşadığımız dünyada var olan yaşam çekilecek gibi değil “diriler helva yemiyor” cehennem cenderesinde yaşıyor.

Ölenler geride kalanları, “Sıra bize de gelecek” düşüncesine sevk ediyor.

Nazım Hikmet diyor ki yirminci yüz yılda ölüm acısı 24 saat sürer ölümden değil ölümün getirdiği yıkıntıdan korkmak gerekir.

Geride kalan yıkıntı çoluk çocuk borç harç ve bu sorunların üstesinden gelen eş.

Ünlü masal kahramanı “gıl gamış” insan yaşarken ölüsü için örnek güzel şeyler yapmalı kendinden sonra gelecek nesillere örnek olmalı onların daha güzel şeyler yapması sağlanmalı yaşayanlar örnek yaşam biçimi sergilemeli gelecek nesillere örnek olmalı demiş.

Oğuz şaman geleneklerine ölümle yaşam kardeş biri olmadan biri olmaz ikisi birbirini tamamlar.

Nasıl doğum olunca insanlar eğlenir çalgı eşliğinde bayram ederler, ölüm olunca da aynısını yaparlar müzik eşliğinde eğlenirler.

Amaç şudur birinin ölmesi yerini bir başka doğuma terk etmesi, bir başka yaşayana terk etmesini gösteriyorlar. Oğuz şaman geleneğinde Sonsuza dek bir yaşam yok herkes her canlı doğar büyür bir gün yerine bir başka birine terk eder karşı tarafa göç eder.

Bence çok mantıklı bir düşünce ve gelenek, neticede kimse bu dünyaya çivi çakıp gitmiyor. Geride insanların birbirine yaptığı zülm kalıyor değiyor mu bari?

Bakın Allah aşkına özellikle ülkemize ve dünyaya hep ne için bunlar?

Das kapital Kapital Merkezinde insan olmayanlar merkezinde doğa olmayanlar kapitalin onun bunun kulu kölesi oluyor değiyor mu bari?

Nerede kaldı insanlık? İnsanlık sınıfta kalmış, ahali de insan bile denmeyecek yöneticilerin kulu kölesi olmuş.

Benden nasihat ola ki bu diyardan karşı tarafa göç eylediğimde. Yerimi başka birine terk eylediğimde Beni en güzel türkülerle uğurlayın başkada bir isteğim yok.

Eksiğiyle doğrusuyla yanlışıyla iyisiyle kötüsüyle bir insan olarak yaşamaya çalıştım zira benim annem beni insan olarak doğurmuştu, insan olarak kalmaya çalıştım zira insan olmak o onuru çıkarsız yaşamak ve savunmak güzel bir şey.. ben buy konuda hiç yanılmadım.

YORUM – SELİM KELEŞ | DORTMUND

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]