Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Google sonuçları Cihan’dan dünyaya duyuracak

Dünya, Türkiye’de yapılan son 5 seçimde olduğu gibi bugünkü seçimin sonuçlarını da yine Cihan Haber Ajansı’ndan (Cihan) öğrenecek.

Seçim sonuçları çalışması Türkiye sınırlarını aşan Cihan, hedef büyüttü. İnternet devi, arama motoru Google ile anlaştı. Cihan, sandık başlarında elde ettiği sonuçları, Google Türkiye ile milyonlara ulaştıracak. Sonuçları yansıtmak için ‘akıllı uygulama’ (widget) geliştiren Google, yasakların kalkmasıyla oy oranlarını harita tabanlı ‘arayüz’ ile takipçilerine duyuracak. www.google.com.tr/secim2011 linkine tıklayan kullanıcılar, haritadan istediği yeri seçerek Cihan tarafından elde edilen sonuçları anlık görebilecek. Seçim sonuçlarını en doğru ve hızlı şekilde kamuoyu ile paylaşmak için 2 ay öncesinden hazırlığa başladıklarını belirten Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, yayın yasağı bittiğinde sonuçların önemli bir kısmını ilan etmeyi hedeflediklerini söyledi. Bilici, “22 Temmuz 2007 seçimleri ile 12 Eylül referandumundaki başarımızı tekrarlamak istiyoruz. Seçim sonuçlarını Cihan’dan almak isteyen çok sayıda televizyon, gazete ve internet sitesi ile sözleşme imzalandı.” dedi.

Genel seçimin Türkiye ajandasında önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Google Türkiye Pazarlama Müdürü Zeynep İnanoğlu da sonuçları duyurmaya karar verdiklerinde Türkiye’de bir araştırma yaptıklarını ifade etti. Bunun sonucunda Türkiye’de seçim sonuçlarını en iyi şekilde Cihan Haber Ajansı’nın verdiğini tespit ettiklerini aktaran İnanoğlu, “Tabi Google olarak biz tüm dünyadaki milyonlarca kullanıcımıza her zaman en doğru bilgiyi en kolay şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Türkiye’de bu işi en iyi Cihan’ın yaptığını gördük. Türkiye’deki birçok televizyon kanalı ve iş ortaklarımızdan bu konuda görüş aldık. Cihan’ın daha önceki seçim çalışmaları da bizim için önemli bir referans oldu.” diye konuştu. Google’ın bu seçimler için hazırladığı özel arayüz, bugün itibarıyla ekrana yansıyacak. Ana sayfada Google ismi yerine geçecek doodle’a tıklayanlar seçim sayfasına rahatlıkla ulaşabilecek.

Yabancı basın da Cihan’ı takip edecek

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) de yabancı basın mensuplarına seçim sonuçlarını Cihan aracılığıyla ulaştıracak. Geçen yıl ilk kez bu amaçla Ankara’da seçim merkezi oluşturan BYEGM, bu yıl İstanbul, Washington ve Brüksel’de kurduğu haber merkezleri ile Cihan’dan alacağı verileri Türkçe ve İngilizce olarak yabancı gazetecilere sunacak. Bu merkezlerde seçim sonuçları izlenebileceği gibi canlı yayın imkânıyla istenen televizyon kanalları ile de bağlantı kurulabilecek.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]