Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rusya, asker yığınca Ukraynalıların Avrupa Birliğine iltica başvurusu arttı

Avrupa İltica Destek Ajansı: Ukraynalıların iltica başvurularında artış söz konusu

Avrupa İltica Destek Ofisi (EASO), sadece şubat ayında yaklaşık bin Ukraynalı’nın Avrupa Birliği’ne (AB) iltica talebinde bulunduğunu bildirdi. Açıklamada, başvuruların üçte ikisinden fazlasının Fransa’da yapıldığı söylendi.

Ofis, şubat ayında Ukrayna vatandaşları tarafından 971 başvuru yapıldığını ve bu rakamın Ocak ayına göre yüzde 72 artış gösterdiğini aktardı.

En yüksek iltica başvuru sayısı

Aylık bazda bu rakam Mart 2017’den bu yana bu uyruk için yapılan en yüksek başvuru sayısı olarak kayda geçti.

EASO tarafından yapılan açıklamada, “Bu ani artış Ukrayna’yı birkaç yıldır ilk kez en yüksek başvuru yapan ülkeler arasına yerleştirdi” ifadelerini kullanıldı.

Şubat 2020’ye kadar, Ukraynalılar tarafından AB’ye yapılan iltica başvuru sayısı ise 680 olarak açıklandı. İltica Ofisi, taleplerin nedenlerine dair açıklamada bulunmadı. Ancak Şubat 2021’deki başvuruların yüzde 14’üne olumlu görüş verildiği söylendi.

Başvuruların, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimden ötürü artmış olabileceği belirtiliyor. Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, geçtiğimiz gün Rusya’nın Ukrayna sınırına 150 bin asker yığdığını duyurmuştu.

En çok Suriye ve Afganistan vatandaşları sığınma başvurusu yapıyor

Ukraynalılar AB’ye vizesiz girebiliyor ve ülkeleri, 10 yıldır savaş halinde olan ve 10 bin 46 vatandaşı Şubat 2021’de AB’ye sığınma başvurusunda bulunan Suriye’nin aksine, AB üyeleri tarafından güvenli ülke olarak kabul ediliyor.

2021 Şubat ayı sonunda 50 binden fazla Suriyelinin sığınma başvurusu değerlendiriliyordu. Suriyeliler ve Afganlar, AB’de yapılan iltica başvurularında açık farkla önde bulunan iki ulus durumunda.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]