Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy, hükümet üyeleriyle Ukrayna’nın acil gündemlerini konuştu

Ukrayna savaş ortamına bakmaksızın, Avrupa Birliği (AB) üyeliği için verilen ödevleri yerine getirecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bakanlar Kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Ofisi yetkilileriyle savaş döneminde ekonomik kalkınmanın yanı sıra gündemdeki acil konuların görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nde, Zelenskıy başkanlığında gerçekleşen toplantıda, ülkede iş hayatına yeniden dönüş ele alındı. Özellikle ağır sanayi, metalurji ve makine sanayisinin yeniden hayata geçirilmesi üzerinde duruldu.

Makroekonomik istikrar ve enflasyon konusunda özel önem verildi. Zelenskıy, hükümet yetkililerinden ilgili bakanlıkların güncel konularına ilişkin raporları da dinledi.

Görüşmenin öncelikli gündem maddelerinden birisi de, Ukrayna’nın, Avrupa Birliği (AB) üyeliğine aday statüsünü elde etmesi için gerekli çalışmaların tamamlanması oldu. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından, 8 Nisan’da, başkent Kıyiv’e yapılan ziyarette Zelenskıy’e, AB üyeliği için tamamlanması gereken bir anket vermişti.

Gündemde ayrıca insani yardımların alınması, kamu harcamalarının halihazırdaki durumu, Ukrayna’nın enerji sisteminin işleyişi ve sonbahar-kış ısınma sezonunun hazırlıklarının yapılması, Ukrayna demiryollarının çalışmaları ve savaş nedeniyle tehlike altındaki çevre politikaları vardı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]