Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Avrupa Komisyonu Başkanı: Bu iğrenç suçların failleri cezasız kalmamalı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile yaptığı telefon görüşmesi akabinde Buça'daki vahşete tepkilerine ilişkin açıklaması

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile yaptığı telefon görüşmesi akabinde Buça’daki vahşete tepkilerine ilişkin açıklama yaptı.

Görüşmeye ilişkin Ursula von der Leyen: “Bu öğleden sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Buça’da ve Rus birliklerinin kısa süre önce terk ettiği diğer bölgelerde ortaya çıkan korkunç cinayetler hakkında konuştum.

Kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim ve bu korkunç zamanlarda Avrupa Komisyonu’nun tam desteğine dair güvence verdim. Üzücü görüntüler cevapsız bırakılamaz ve bırakılmayacaktır.

Bu iğrenç suçların failleri cezasız kalmamalı.

Aramızdaki yakın koordinasyonu sağlama konusunda anlaştık.

AB, kanıt toplamak ve savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları araştırmak için Ukrayna ile bir Ortak Soruşturma Ekibi kurdu. AB, Ukrayna Savcılık Hizmetlerini desteklemek için sahaya soruşturma ekipleri göndererek bu çabayı güçlendirmeye hazır. Eurojust ve Europol yardıma hazır.

Küresel bir tepki gerekli. Eurojust ile Uluslararası Ceza Mahkemesi arasında güçlerini birleştirme ve Mahkemenin Ortak Soruşturma Ekibinin bir parçası olması için devam eden görüşmeler var. Ukrayna makamları, AB, Üye Devletleri ve kurumları ile Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden gelen böylesi koordineli bir yaklaşım, kanıtların mümkün olan en eksiksiz ve etkili şekilde toplanmasına, analiz edilmesine ve işlenmesine olanak sağlayacaktır.

Adalet Komiseri Didier Reynders’ı takip etmek ve Ukrayna Başsavcısı ile temas kurmakla görevlendirdim.

Komisyon, AB liderliğindeki tüm soruşturmalara gerekli tüm teknik ve mali desteği sağlayacaktır.” dedi.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]