Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya halkının yarısı Suriye krizinin dış kaynaklı olduğuna inanıyor

Kamuoyu Araştırma Şirketi VTsIOM’un yaptığı çalışmaya göre Rusya halkının yüzde 46’sı Suriye’de yaşanan krizin dış kaynaklı olduğuna inanıyor. Rus halkına göre, dış güçlerin bölgede sürdürdükleri nüfuz mücadelesinin sonucu on binlerce masum insan yaşamını yitirdi.

Ankete katılan vatandaşların yüzde 19’u halkın Beşşar Esed rejimine karşı bir ayaklanma gerçekleştirdiğine inanıyor. Rusya kamuoyunun yüzde 34’ü ise gelişmeleri değerlendirmede kararsız.

Rusya halkının çoğunluğu gençlerden olmak üzere yüzde 52’sinin Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgilenmediği ortaya çıktı. Yüzde 44 takip ettiğini ifade ederken, bunlardan sadece yüzde 8’i olayları derinlemesine izlediklerini söyledi.
Suriye rejimi Beşşar Esed’i Moskova yönetiminin desteklediği imajı oluşsa da halkın yüzde 57’si ne Esed ne de muhalefeti desteklemediğini ifade etti. Yüzde 14 Suriye liderini desteklerken, yüzde 11’de muhalefetten yana tavır aldı.

Araştırma Rusya’nın 138 yerleşim birimi ve 46 bölgesinde 7-8 Temmuz tarihlerinde 1600 denekle görüşerek gerçekleştirildi.

Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre ise halkın yüzde 49’u Suriye’de dış askeri müdahaleye karşı. Yüzde 18 sivillerin yaşamının korunması için dış müdahaleyi gerekli görürken, yüzde 14 Rusya’nın Suriye rejimine yönelik yaptırım kararlarını desteklemesini istiyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]