Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Belediye Başkan Yardımcısı, Muğla Valisi Şahin’i ziyaret etti

Kiev Belediye Başkan Yardımcısı ve Turizm Sorumlusu Viaacheslav Myronenko, belediye çalışanlarından Oksana Chernoochenko ve Anatolii Krapivin ile birlikte turizmin geliştirilmesi adına Muğla Vali Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Kiev’den gelen misafirleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Şahin, kısa bir süre önce Ukrayna’da düzenlenen turizm fuarına katıldığını ve Başkan Yardımcısı Myronenko’nun, kendilerini orada ağırladığını belirtti. Şahin, sektör temsilcileri ile birlikte Almanya, Rusya, Ukrayna gibi alternatif pazarlardaki payı arttırmaya çalıştıklarını, Ukrayna’da Kiev Belediyesi yetkililerinin kendileri ile çok yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi. Vali Şahin, “Orada sıcak bir ilişki kuruldu. Biz de onları şehrimize davet ettik, icabet ettiler. Bundan sonra Muğla’da Kiev’i nasıl tanıtabileceğimizin, Muğla olarak Kiev’de neler yapabileceğimizin üstünde duracağız. Gerçekten Muğla, Rusya’da ve Ukrayna’da fazla tanınmıyor. Tanıtım, vazgeçilmez bir başlık. Onun için dostlarımıza hem hoşgeldiniz diyoruz hem de mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. Bundan sonra her anlamda işbirliği içerisinde çalışacağız. Valilik olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Muğla’ya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Myronenko de Ukrayna’nın başşehri Kiev’de 4 milyondan fazla kişinin yaşadığını söyledi. Myronenko, “Kiev, çok büyük bir şehir. 2012’de Avrupa Futbol Şampiyonası’na da Ukrayna olarak biz giriyoruz. Biliyoruz ki Kiev bir Avrupa şehridir. Biliyorsunuz ki iki ülke bunu alacak, biri Ukrayna, diğeri Polonya. Daha da önemlisi, Kiev’deki final maçı. Umuyorum ki bizim Dinamo Kiev takımımız, birçok kere Türk takımlarıyla karşılaşacaktır.” şeklinde konuştu.

Kiev’in sadece spor alanında gelişmiş bir şehir olmadığını vurgulayan Myronenko, “Eski Rusya dediğimiz antik Rusya’nın tarihi Kiev’le başlar. Ukrayna, Rusya ve Belarus’i içeren eski Rusya devletinin başşehri Kiev’di. O açıdan tarihine baktığımızda çok önemlidir Kiev. Diğer yandan büyük bir sanayi merkezidir. Kökeni Kiev olan biri olarak sanayi kuruluşlarının Kiev dışına çıkarılması hoşuma gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Kiev’in büyük bir kültür merkezi olduğunu da dile getiren Myronenko, “Kiev’de 150 den fazla müze, tiyatro merkezi ve balo salonları var. Sizinle ve Kiev arasında turistik anlamda bir işe başlıyor olmamız beni çok mutlu ediyor. Bunu geliştirmemiz lazım. Bundan sonra hiçbir şüphem yok ki Kiev ile Muğla arasında turistik anlamda karşılıklı güzel ilişkiler olsun ve gelişsin.” diye konuştu.

Viaacheslav Myronenko, Vali Şahin’e Kiev’in antik ve modern görüntülerini içeren bir kitap hediye ederken Şahin de Kuşbakışı Muğla kitabı verdi.

KAYBER AVCI | MUĞLA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]