Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de Yanukoviç’e bu soru sorulacak

Son zamanlarda basında Kırım Tatarları lideri Mustafa Cemilev’in sık verdiği demeçlerde Rus Federal Güvenlik Servisinin, yarımadadaki Ukrayna yanlısı tek unsur olan Tatarlara yönelik planları yer aldı.

Ukraynalı tanınmış gazeteci İhor Slisarenko’nun Den gazetesinde yer alan makalasinde Cemilev’in son çıkışları bir Türk planına bağlanmış. Gazeteci, her ne kadar Başkan Yanukoviç’in Ankara ziyaretinde insani yardım nitelikli anlaşmalar imzalanacak olsa bile Kırım Tatarlarının bir soru olarak geleceğini iddia ediyor. Ayrıca bu soru 2005 yılında zamanın başkanı Yuşçenko’ya sorulan Kırım Tatarları’nın problemleri sorusunun cevabını almaya yönelik olacak.

Bu detayları iyi bile diğer Ukraynalı gazeteci Osman Paşayev’in ifadesine göre o zaman Kırım’daki sorunlarla ilgili net sorular sorulmuş (elbette sadece toprak konusu değil),Tatar Meclisinin kanuni statüsünden (Lübnan benzeri) etnik varlık oranında yönetimde temsil gibi konular. Yuşçenko her yerde yaptığı gibi laf olmaz torba doldurmaz usulde konuşarak “nazik” Türkleri şaşırtmış. Dönmüş. Şansına o zaman Türkler komşularıyla “sıfır problem” politikası güdüyormuş.  Paşayev’e göre Yanukoviç o kadar kolay kurtulamazmış.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]