Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[MAÇIN ANALİZİ – ALİ AYDIN] Pas trafiği, Proença’nın işini kolaylaştırdı

Aslına bakarsanız Avrupa Şampiyonası’nın final maçı bir hakem için en kolay maçlardan biri oldu. Bu senenin Şampiyonlar Ligi finalini yöneten Portekizli hakem Pedro Proença, beklediğimden de kolay bir maç yönetmenin şaşkınlığı içinde olsa gerek. Maçın sonucuna baktığımızda Portekizli hakem skora etki edebilecek hata yapmadı.

Ancak maç 2-0 iken 49. dakikada İspanyol Ramos’un kafa vuruşunda top İtalyan futbolcu Bonucci’nin eliyle buluştu. Burada iki türlü yorum vardı: Birincisi topun ele gitmesi yani çarpma diye algılanabilecek bir durum. İkincisi ise topla oynama isteği olarak düşünülebilir. Her iki istem dışında üçüncü bir durumu da gözden kaçırmamak lazım. Profesyonel bir şekilde topun geçmesini engelleme isteğiydi. Çünkü bu pozisyonda Bonucci havaya yükseldiğinde hem topla oynama şansı yoktu hem de sol eli doğal konumunda olmayıp açık ve topa doğru giden bir durumdaydı. Bunun dışında Portekizli hakemin eleştirilecek bir durumu yoktu. Yardımcı hakemler özellikle ofsaytlarda oyuna aktif bir şekilde katkıda bulundu ve maçın en güzel meyvesi olan gollere kapı araladı. Genel olarak bu şampiyona bundan önceki Avrupa ve dünya şampiyonalarından daha az hakem hatası olan turnuvaydı.

Ukrayna‘nın çeyrek finale çıkabilecek pozisyonda topun tamamının çizgiyi geçmesine rağmen gol kararının verilmemesi bu turnuvanın ciddi konuşulabilecek tek hatasıydı.

Tabii ki Cüneyt Çakır’dan ve ekibinden söz etmememiz haksızlık olur. Şurası muhakkak ki; yarı final maçındaki yazımız sonrasında Çakır’ın finalde 4. hakemlikle ödüllendirilmesi gerekir demiştik. Bu oldu. Şimdi de Çakır ve ekibi bu performanslarını koruyup biraz daha üstüne koyduklarında gelecek sezonki en azından bir Avrupa Ligi finali yönetebilecekler diye düşünüyoruz.

Maçın adamı

INİESTA’NIN BİR TEK GOLÜ EKSİKTİ
İspanya’nın orta sahadaki beyni olan Andres Iniesta, Boğaların maçı kazanıp yeniden kupaya uzanmasında başrolü oynayan isimdi. Takım arkadaşlarını adeta bir orkestra şefi gibi yöneten tecrübeli futbolcu, İtalya’nın orta alanını çökerten oyuncuydu. Pas trafiğinin odak noktası olan Iniesta’nın sadece golü eksikti.

Hayal kırıklığı

PİRLO’NUN NEFESİ YETMEDİ
Golcü futbolcu Balotelli ile birlikte İtalya’nın finale kadar gelmesini sağlayan Andera Pirlo, dün gece ayakta kalamadı. 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, özellikle Xavi’nin sıkı markajından bir türlü kurtulamadı. Pirlo, turnuvanın en etkisiz futbolunu sergileyince İtalya, İspanya karşısında tutunamadı.

Kırılma anı

ALBA’DAN BİTİRİCİ VURUŞ
Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ve 14. dakikada David Silva’nın golüyle rakibinin direncini kıran İspanya, öne geçtikten sonra da durmadı. Oyunu rakip sahaya yıkan Boğalar, İtalya’nın bir an olsun bile ümitlenmesine izin vermedi. 41. dakikadaki Jordi Alba’nın golü ise İspanya’nın işini iyice kolaylaştırdı.

ALİ AYDIN – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]