Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT liderleri Moskova’da 20. yılı kutladı

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelen Bağımsız Devletler Topluluğu devlet başkanları gayri resmi toplantısında örgütün 20. yılı kutlandı. Zirveye örgütten ayrılan Gürcistan katılmazken, gözlemci statüsünde bulunan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov da katılmadı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in yanı sıra Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Ukrayna, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Moldova Cumhurbaşkanları gayrı resmi toplantıda bir araya geldi. Görüşmelerde bölgesel ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların çözümü ele alındı.

BDT’nin bölgesel istikrarın sağlanması ve refahın genişletilmesi için önemli bir katkı sağladığına değinen Rusya lideri, “20 yıllık süre içerisinde BDT çok zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldi. Farklı ülkeler olmamıza rağmen kültürlerimiz ve ekonomik yapılarımız yakın. Bu yakınlık sadece birbirimizi anlamak değil, aynı zamanda gönüllü olarak eşit ve karşılıklı çıkara dayalı bir işbirliğine dönüşebilmeli…” çağrısı yaptı.

Avrasya Birliği çerçevesinde ilişkileri güçlendiren BDT ülkeleri, ortak ekonomik alan, iş gücü, para ve malların serbest dolaşımı, ortak güvenlik çözümleri gibi bir dizi alanda çalışmalarını sürdürüyor. Avrasya Ekonomik Birliği aracılığı ile gümrüksüz alan için çalışan örgüt, Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) aracılığı ile de bölgeye üçüncü ülkelerin girmesine engel olmaya çalışıyor. KGAÖ’ye üye ülkeler bölgede üçüncü ülkelere ait askeri üslerin varlığını tüm örgüt üyesi ülkelerin onayına bırakırken, ABD öncülüğünde inşa edilen füze kalkanına karşı olunduğu da karara bağlandı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]