Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Latin rüzgarı esecek

Türkiye’nin en eski fuarı olan İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde 31 Ağustos 2012 tarihinde açılıyor. Bu yıl 81’incisi düzenlenecek fuarın partneri Latin Amerika ülkeleri, onur konuğu ise Hatay olacak. 10 gün süreyle açık kalacak fuarı 1,5 milyondan fazla kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Fuarın açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yapması bekleniyor. Ana teması ‘Yaşamın Her Alanında Tasarım’ olarak belirlenen İzmir Enternasyonel Fuarı’na yüzde 80’i yerli olmak üzere toplam bin 90 firma katılacak. Türkiye’den 37 il, uluslararası alandan ise 64 ülke fuarda stand açacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri (İZFAŞ) Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, düzenledikleri basın toplantısında fuar hakkında bilgi verdi. Belediye Başkan Vekili Aydoğan, şimdiye kadar fuarı ortalama 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini, bu sene bu rakamı aşarak rekor kıracaklarını söyledi.

Fuarın ana temasını dünyada ilgi çeken konuları göz önüne alarak belirlediklerini ifade eden Aydoğan, “Bu sene, ‘Yaşamın Her Alanında Tasarım’ konusu işlenecek. Bu fuarda herkes istediğini bulacak. Fuara toplu halde katılacak Latin Amerika ülkeleri ile ileriye dönük temaslarımız olacak. Onur konuğumuz Hatay’ı da daha iyi tanıma fırsatı bulacağız.” diye konuştu. Aydoğan’ın verdiği bilgilere göre, geçen yıl 68 dönüm alan üzerinde düzenlenen fuar alanı, bu sene 72 dönüme çıkarıldı. Fuar boyunca 280 güvenlikçi ve 270 danışman görev yapacak. Güneydoğu Afrika ülkelerinden Malavi, fuarda ilk kez yer alacak. Bu sene ayrıca nostaljik arabalar fuarda boy gösterecek. Sırrı Aydoğan, fuara katılacak Uluslar arası Sergiler Bürosu (BİE) üyesi ülkeler nezdinde de İzmir 2020 EXPO için lobi faaliyetleri yürüteceklerini aktardı.

LATİN AMERİKA ÜLKELERİ FUARA TOPLU HALDE KATILACAK

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, gıda ürünleri-gıda teknolojileri ve yan sanayi, binek otomobil, oto yan sanayi, ticari araç, bisiklet-motosiklet, yapı malzemeleri ve inşaat, iş ve tarım makineleri, iklimlendirme ve yan sanayi, elektrik, elektronik, bilgisayar, IT telekomünikasyon ve enformasyon, makine-enerji, finans sektörü, termal turizm, sağlık, hizmet sektörü, hediyelik eşya ve tekstil ürün grupları yer alacak. Bu yıl ilk kez Latin Amerika ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na toplu katılım yapacak. Küba, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Ekvator, Peru, Şili ve Venezuela Türkiye’de ilk kez bir organizasyona partner bölge olarak ortak katılım yapıyor. Fuar süresince Latin Amerika ülke katılımcı firmalarla iş görüşmeleri organize edilecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı, ülkelerarası ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkı sağlayacak. 1992 yılından beri, sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan,Ukrayna, Küba, Etiyopya’nın onur konuğu ülke olduğu fuarda, 2011 yılı itibariyle Partner Ülke uygulamasına geçildi. Geçtiğimiz yıl Avusturya ilk kez partner ülke oldu. 2005 yılında başlayan ‘Onur Konuğu İl’ uygulaması da bu yıl Hatay ili ile devam ediyor. Fuar süresince Hatay’ın tarihi geçmişi, yöresel kültürü, etnik yapısı, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetleri, mutfağı gibi zenginliklerini, her yönüyle tanıtılacak.

FUARI HER YIL 1,5 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Her yıl İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ortalama 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bu yıl düzenlenecek etkinliklerle ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor. Fuar, motosiklet ve bisiklet tutkunlarına da ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez fuar süresince tüm ziyaretçilerin gezebileceği motosiklet, bisiklet ve aksesuarlarının sergileneceği özel bir bölüm oluşturuldu. Yaklaşık 30 farklı etkinliğin düzenleneceği İzmir Fuarı çerçevesinde yöresel lezzetler festivali de gerçekleştirilecek.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]