Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO GALERİ] Olga Çubrikova, TUİD üyeleriyle buluştu

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nde 7 yıl görev yapan ve hâlihazırda Ukrayna Dışişleri Bakanı Danışmanı görevinde bulunan Olga Çubrikova önemli açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ve Türkiye’nin işbirliğinin her iki ülkeye de büyük faydası vardır ve iki ülke yöneticileri bunu gayet iyi bilmektedirler diyen Olga Çubrikova, Ukrayna ve Türkiye İlişkileri’nin yanı sıra geçtiğimiz günlerde gerçekleşen YES’de “Türkiye ve Ukrayna Avrupa’nın Çin’i mi” oturumuna ilişkin düşüncelerini Türk ve Ukraynalı işadamlarıyla paylaştı.

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’de gerçekleşen toplantıda Çubrikova YES çerçevesinde takip ettiği, “Türkiye ve Ukrayna Avrupa’nın Çin’i mi?” oturumundaki izlenimlerini paylaştı.    
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın bu oturumda; “Bundan 5-10 yıl sonra inşallah ‘AB, Türkiye ve Ukrayna’yı neden kaybetti’ konulu bir forum gerçekleşmez” dediğini dile getiren Çubrikova Ukrayna Başbakan Yardımcısı Kolesnikov’un sözlerini de şu şekilde iletti: “Ukrayna için potansiyel vaat eden sektörler; makine, dünyanın en verimli topraklarına sahip olmasıyla tarım ve ülkenin nadide güzellikleri ve zengin tarihiyle turizmdir. Ukrayna, turizminin gelişmesinde Türkiye’nin turizm teşvik modelinden istifade edebilir.”

UKRAYNA TÜRKİYE’NİN YOLSUZLUKLA MÜCADELE DENEYİMİNDEN FAYDALANABİLİR
Çubikova’nın aldığı notlarda; Anders Aslund, “Ukrayna Türkiye’nin yolsuzlukla mücadele deneyiminden faydalanabilir, ayrıca Türkiye’nin yüksek eğitim sistemi, iş dünyasının taleplerine daha uygun, Ukrayna yüksek eğitiminde yapacağı reformda Türkiye ile işbirliğine gidebilir” derken, Carl Bildt; “Türkiye ve Ukrayna ekonomik işbirliğini geliştirmeli ve yalnızca fason imalatla değil dünyada bilinecek yüksek katma değerli markalarla dünya ticaretinde boy göstermeli” diyor.

Olga Çubrikova’nın sunumu sonrasında gerçekleşen soru-cevap bölümünde TUİD Başkan Vekili Burak Pehlivan, Türk işadamlarının her fırsatta gündeme getirdiği konunun Ukrayna ve Türkiye arasında Serbest Ticaret Antlaşması’nın imzalanması olduğunu belirtti.

Ukrayna’nın, Avrupa Birliği ile Serbest Ticaret Antlaşması (STA) imzalama yolunda büyük mesafe aldığını belirten Pehlivan, bu antlaşmaya paralel Türkiye ile STA imzalamasının hem iki ülke işadamının hem de iki ülke tüketicisinin yararına olduğuna dikkat çekti.

Eğitimi,  bilgisi, deneyimi ve Türk Ukrayna İlişkileri’ne dair geniş hakimiyeti ile Türk işadamlarının beğenisini kazanan Olga Çubrikova’ya toplantının sonunda Türk Ukrayna İlişkileri’ne yaptığı üstün katkılardan dolayı teşekkür plaketi TUİD Başkan Vekili Burak Pehlivan tarafından takdim edildi.

Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Doğu Bilimleri Bölümü ve Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun olan ve Türkoloji üzerine doktora yapan Çubrikova, Türkiye’nin iç ve dış siyaseti, ekonomisi, turizm sektörü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin yanı sıra Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin ele alındığı Türkçe’ye de çevrilen “Bilmediğimiz Türkiye” kitabının yazarıdır.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]