Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Türkçe olimpiyatları çalışmaları başladı

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Elemeleri, “Sevgi Yoluna” sezonun ilk adımını attı. 17 Eylül 2011’de yapılan bilgilendirme toplantısı akabinde bir araya gelen Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Tertip Heyeti, olimpiyat kurallarıyla ilgili son düzenlemeleri de yaptı.

Ukrayna çapında yapılan bir yerel final özelliğindeki Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Elemeleri’ne bu sene 21 farklı kurumdan 1500 kişinin katılması bekleniyor. Türkçe sevdalısı Ukraynalılar yarıştıkları kategorilerde ülke çapında birinci oldukları takdirde, Türkiye’de yapılan Dünya Türkçe Olimpiyatları’nda, Ukrayna’yı temsil edecek.

Ukrayna Türkçe Olimpiyatları’nda sadece kurumsal kayıtların kabul edildiğini açıklayan tertip heyeti, ferdi müracaatta bulunan kişilerin yarışamayacağını belirtti.

10. Uluslararası Ukrayna Türkçe Olimpiyatları 22-25 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Ukrayna’daki bazı devlet okullarında Türkçe seçmeli ders olarak okutulurken bir çok üniversitede Türkoloji bölümü bulunmakta.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]