Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Ukraynalılardan, ilginç Mono Lisa’lı Putin portresi

Rusya’nın başkenti Moskova’da açılan Art Moskva isimli 15. Uluslararası sanat sergisinde İtalyan mimar ve ressamı Leonardo da Vinci’nin yüzlerce Mono Lisa resminden Başbakan Vladimir Putin’in resmi yapıldı. Ünlü Amerikan ressam David Datun’un büyük ilgi gören Putin tablosu açık artırmada 100 bin evrodan satışa sunulacak.

Rus ve yabancı olmak üzere 40’tan fazla eserin tanıtıldığı sergi Moskova Merkez Ressamlar Evi’nde açıldı. Ukrayna resim galerisinin sunduğu Putin’in tablosu katılımcıların büyük ilgiyle izlediği eserlerin başında yer alıyor. Resimin özelliği esere dikkatle bakıldığında çok sayıda küçük Mono Lisa’lardan kollaj yapıldığı ve üzerini gözlük camlarla kaplanmış olması.

Ukraynalı galeri yetkilisi Tatyana Mironova’ya göre, olayın başka ve aynı zamanda önemli bir “sırrı” daha var. Mironova, “Peki neden Mono Lisa? Çünkü onun gülümsemesi halen çözülemedi. Sır olarak kalıyor. Aynı şekilde Putin’in bakışlarını da halen çözmüş değiliz. Acaba Putin’in bu mimiklerinin perde arkası ne? Neler kafasından geçiyor? Neler düşünüyor?” diye eseri anlatıyor.

LENİN DE TERMİNATÖRE BENZETİLDİ

Sergide eski Sovyetler Birliği kurucusu Vladimir Lenin’in çeşitli heykelleri de yer alıyor. Kazakistanlı ressam Erbol Meldibekov’un hazırladığı sanat çalışmalarını yorumlayan Rusya Çağdaş Sanat Müzesi Müdürü Marat Gelman, “Burada Lenin’in ilginç hallerini görüyoruz, Çinli Lenin, Afrikalı Lenin, Terminatör Lenin ve başka figürler” diye belirtti.

Genç Rus ressam Daşa Fursey’in hazırladığı dev dil heykeli de serginin en başarılı mizah eseri seçildi. Uluslararası sergi 25 Eylül’e kadar sevenleri ile buluşacak.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]