Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sahi kimdir Öğretmen?

Sadece eğitimin değil, tüm yaşamın ana kaynağı sevgi ve saygıdır.Kalbinde sevgi ve saygı tohumları olmayan bir insanın eğitimci olması mümkün değildir.Öğretmen okulunu veya eğitim fakültesini bitirmek suretiyle öğretmenlik mesleğini yapmakta olması eğitimci olduğunu göstermez ki….

Evet,öğretmen ile eğitimci arasında dağlar kadar fark vardır.Her eğitimci öğretmendir ama maalesef her öğretmen eğitimci değildir.

Öğretmen,öğrencilerine bilgi aktarır.Eğitimcilik özelliği olan öğretmen ise aktardığı bilgilerin davranış şekline dönüşüp dönüşmediği ile ilgilenir.Elbette bütün öğretmenlerin eğitimci özelliği taşımaları yegane gayemizdir.Zaten toplumların kurtulması da buna bağlıdır.

Eğitimci özelliği taşıyan öğretmenlerimizi kısaca ve ana hatlarıyla şu şekilde özetlemek istiyorum:

ÖĞRETMEN;

adı öğretmen olan, ama asıl işi öğretmenlikten önce eğitimcilik olan,masum yavruların emanetçisidir…

ÖĞRETMEN;

Nefret köprülerini yıkacak olan en büyük sabotajcı, geçmişle gelecek arasında kurulacak olan köprülerin ve insanlar arasında kurulması gerekli sevgi köprülerinin mimarıdır.

ÖĞRETMEN;

sabah kalkınca kazanacağı paraların hayaliyle değil,sevgi tohumları ekeceği küçük gönüllerin hayaliyle evinden çıkan eğitim sevdalısıdır…

ÖĞRETMEN;

Yurdunun hangi köşesinde olursa olsun her kötü olaydan kendisine pay çıkaran,”eğer biz öğretmenler görevimizi adam gibi yapsaydık bunlar olmazdı” diyen sorumluluk delisidir.

ÖĞRETMEN;

yolda rastladığı bir çöpü,birisi kaldırır değil,ben kaldırmazsam kimse kaldırmaz diyerek kaldıran çevre dostudur.

ÖĞRETMEN;

Kendi çocuğunu teslim etmek istediği öğretmende aradığı nitelikleri önce kendisinde arayan,kendisini muhasebeye çekebilen gerçek muhasebecidir.

ÖĞRETMEN;

öğrencilerinden beklediği saygıyı önce öğrencilerine verebilen,”küçüklere sevgi,büyüklere saygı” atasözüne karşı çıkarak küçüklere sevginin yanında saygı gösteren,onların kalplerine saygı tohumlarını ekebilen insandır…

ÖĞRETMEN;

özelliklerini bilmediği tarlaya tohum ekmeyen çiftçi misali tanımadığı öğrenciye faydalı olamayacağını bilen,bunun için de öğrencinin psikolojik ve sosyolojik durumunu inceleyen öğrenci dostudur.

ÖĞRETMEN;

öğrencilerin olumsuz yönlerini araştıran değil,olumlu yönlerini araştıran,değerlendirme yaparken kendisini öğrencinin; anne-babası ve öğrencinin kendisinin yerine koyabilen empatisttir.

ÖĞRETMEN;

Kısaca “adam gibi adam” değil,adamdır.Yani örnek insandır vesselâm…

Mustafa EROL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]