Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Moskova, Merkel ve Macron’un esir Ukraynalı denizcilerin serbest bırakılması talebini reddetti

Almanya ve Fransa'nın Kerç Boğazı'nda esir 24 Ukraynalı denizcinin serbest bırakılması ve Karadeniz'deki Ukrayna gemilerine yönelik denetimlere son verilmesi talebine Rusya'dan olumsuz yanıt geldi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Alman Şansölye Angela Merkel’le telefonda konuştuğunu bildirdi. Peskov görüşmede Putin’in Ukraynalı denizcilerin Rus yasaları gereğince muamele gördüğünü ve haklarındaki soruşturmanın sürdüğünü söylediğini açıkladı.

Ukraynalı denizciler geçtiğimiz ay Kırım’a bitişik bulunan ve Ukrayna’nın Azov Denizi’nden Karadeniz’e açılmasına olanak tanıyan Kerç Boğazı yakınlarında esir almıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Merkel ortak açıklamalarında uluslararası hukuka aykırı olarak Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki insan haklarının durumunu, Rusya’nın Kerç Boğazı’daki askeri güç kullanımını ve Azak Denizi’nde sürdürdüğü istismarcı denetimleri “kendilerini endişelendiren” konular olarak sıralamıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]