Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kimse Yok Mu’nun yardım uçağı, Pakistan’a ulaştıUJ

Kimse Yok Mu Derneği’nin, iş adamı Fettah Tamince’nin öncülüğünde hazırlanan ve Pakistan’daki afetzedelere ulaştırılmak üzere gönderdiği 43 tonluk yardımı taşıyan kargo uçağı bu ülkeye geldi.

Pencap eyaletinin merkezi Lahor’a yerel saatle 18.30 sularında varan MNG Hava Yolları’na ait kargo uçağındaki yardım malzemelerini Pakistan devleti adına Pencap bölge valisi Khusro Pervez teslim aldı.

Yardım malzemeleri arasında; 650 adet çadır, 6 bin battaniye, 2 bin kilim, 100 adet mobil jeneratör, 13 bin adet klor tableti, bulaşıcı hastalıklara karşı ilaç, 500 adet kamp yatağı, telsiz setleri, gıda, bebek maması, çocuk giyim malzemeleri, yemek için tencere setleri bulunuyor.

MNG Kargo şirketinin de yardım malzemelerini Pakistan’a ücretsiz taşıdığı kaydedildi.

Kimse Yok Mu’nun Antalya bölge müdürü Tolga Dur’dan yardım malzemelerini teslim alan Pervez, “Antalyalı yardımsever işadamlarının desteğiyle bize gönderilen bu malzemeler için Kimse Yok Mu’ya, MNG Kargo’ya ve bütün Antalyalılara Başbakanımız ve halkım adına çok teşekkür ederim. Bu yardımlar Türkiye – Pakistan kardeşliğinin ve muhabbetinin birer canlı örneğidir.” diye konuştu.

Tolga Dur ise, Antalya’dan son bir ay içinde sadece Pakistan’a yapılan ayni ve nakdi yardımların değerinin 350 bin liralık değere yaklaştığını ifade etti.

Dur, sadece nakdi yardımların Türkiye genelinde 7 milyon lirayı geçtiğini de kaydetti.

OSMAN EROL CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]