Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan özür diledi mi? Rusya ilişkileri ne zaman düzelecek?

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Özür dilendiğini ancak bozulan Türkiye-Rusya ilişkilerinin birkaç günde düzelemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘özür’ mesajını göndermesinin ardından gözler bozulan ikili ilişkilerin üzerine çevrildi. Mesaj ve gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, “Kuşkusuz birbirimize karşı atmamız gereken adımlar var. Birkaç günde her şeyin düzeleceğini düşünmemek lazım. Ancak bu yönde çalışmalar devam edecek.” dedi.

“MESAJDA ‘ÖZÜR DİLERİM’ İFADESİ VAR”

Kremlin Sözcüsü, Erdoğan özür diledi mi yoksa üzüntülerini mi dile getirdi tartışması ile ilgili de bir değerlendirme yaptı. Peskov, “Mesajda hem ‘Üzgünüm’ hem de ‘Özür dilerim’ ifadeleri var.” şeklinde konuştu.

Uzman ve Türkolog olduğunu hatırlatan Peskov, Kremlin sitesinde yayınlanan yazıda mesajdan tırnak içinde alıntı yapıldığını ve Türkçe metinle yüzde yüz aynı anlam taşıdığını belirtti.

PUTİN İLE ERDOĞAN TELEFONLA GÖRÜŞECEK

Peskov, Rusya’nın talebi üzerine Putin ile Erdoğan arasında telefon görüşmesi olacağını söyledi. Peskov, “Yarın (Çarşamba) Rusya tarafının talebi üzerine Putin ile Erdoğan görüşecek.” diye konuştu.

“ÖNEMLİ ADIM ATILDI”

Mesajın Erdoğan tarafından gönderildiğini bir kez daha gazetecilere açıklayan Peskov, “İlişkilerin düzelmesi için önemli adım atıldı.” şeklinde konuştu. Peskov, “Rusya ve Putin, tutarlı bir pozisyon izlediler. Putin, Türkiye ve Türk halkıyla dostane ilişkileri devam ettirmek isteğini ve bunun aksi seçeneği olmadığını birçok kez dile getirdi. Ayrıca ilişkilerin düzelmesi için gerekli şartları da söyledi.” ifadelerini kullandı.

MOSKOVA – MuhabirAjans

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]