Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Yanukoviç’ten, Erdoğan’a sıcak karşılama

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için başkent Kiev’de bu sabah resmi karşılama töreni düzenledi.

Viktor Yanukoviç’in Erdoğan’ı aracının kapısından karşılaması ve ikilinin samimi sarılmaları dikkat çekti.

Ukrayna’ya dün akşam saatlerinde gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah ilk olarak meçhul asker anıtına çelenk koydu.

Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünde kendisi için düzenlenen resmi karşılama törenine geçti.

Askeri bandonun her iki ülkenin milli marşlarını çalmasının akabinde, Cumhurbaşkanı Yanukoviç ve Başbakan Erdoğan askerleri selamladı.

Cumhurbaşkanlığı önündeki tören, Ukrayna ve Türkiye’nin resmi heyetlerin karşılıklı sunulması ile tamamlandı.

Daha sonra basına kapalı olarak Yanukoviç ve Erdoğan arasında baş başa görüşmeler başladı.

Temaslar çerçevesinde Ukrayna-Türk heyetleri arasında genişletilmiş bir dizi görüşmelere geçilecek.

Erdoğan’ın çantasında iki ülke arasında vize rejiminin kaldırılması ve serbest ticaret anlaşmasının yapılması var Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurulmasına ilişkin Yanukoviç ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Yanukoviç’in vereceği resmi öğle yemeğine katılacak olan Erdoğan, Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Toplantısına iştirak edecek. Erdoğan’a, Taras Şevçenko Ulusal Kiev Üniversitesi tarafından ekonomi alanında fahri doktora unvanı verilecek. Ukrayna Başbakanı Mikola Yanoiç Azarov ile de görüşecek olan Erdoğan, temaslarının ardından Türkiye’ye dönecek. Erdoğan’a Ukrayna ziyaretinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner eşil ediyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]