Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da devletin zirvesi ‘dualı kahvaltıda’ buluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkesinde barış ve birlik gelmesi için devlet erkanı ve din adamlarıyla birlikte Beşinci Milli Dua Kahvaltısı’nda dua etti. Ülkedeki farklı görüş ve konumlarda bulunan insanlar ortak duada buluşarak, Allah’tan barış istedi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Evi’nde (Dom Ukrayna) geniş katılımlı 5. Milli Dua Kahvaltısı gerçekleşti.

Ülkede bir gelenek halini alan ‘dualı kahvaltı’ buluşmalarının beşincisine; dini kuruluşların temsilcileri, hükümet yetkilileri, siyasetçiler, askerler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ülkesi için, birilik, beraberlik, barış, özgürlük ve iyi bir gelecek isteyen Poroşenko, farklı din ve mezheplerden katılımcıların hep bir ağızdan Ukrayna’nın bütünlüğü ve ordusu için dua etmeleri münasebetiyle teşekkür etti.

Birlik çağrısında bulunan Poroşenko, Ukrayna topraklarda barışın kurulması için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Dualı kahvaltı buluşmalarının; karşılıklı anlayış, iletişim ve kaynaşma adına iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Poroşenko, yerli ve yabancı siyasetçiler, hükümet yetkilileri, kiliseler ve Ukrayna’daki dini derneklerin katılımının önemine değindi.

Meclisteki farklı hiziplerin liderlerini ve milletvekilleri hukuk, adalet ve yargı reformunu desteklemelerini isteyen Poroşenko, Allah’ın her aileye; zenginlik, bilgelik, karşılıklı saygı, sabır, sevgi ve bereket vermesini diledi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]