Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Başbakan Erdoğan, Sivastopol’deki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Ukrayna’da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle, 1853-1856 Kırım Savaşı’nda şehit düşen Türk askerlerinin anısına Sivastopol (Akyar)’da yapılan Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

9. Yalta Avrupa Stratejisi (YES) Toplantısı’nın ardından Cuma namazını Akyar’da kılan Erdoğan, daha sonra şehitliğe geçti.

Şehitlikteki anma merasimi askeri bando tarafından iki ülke milli marşlarının çalınması ve saygı duruşuyla başladı. Erdoğan, şehitliğe kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi bıraktı. Şehitlik özel defterini imzalayan Erdoğan, daha sonra anıt arkasındaki ay yıldızlı sembolik mezar taşlarını tek tek gezerek hepsine kırmızı karanfil bıraktı.

BANDO SUSTURULDU KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Şehitlikte askeri bandonun çalmaya devam etmesi üzerine Türk heyeti bandoyu susturdu. Bandonun susması akabinde Erdoğan, beraberindeki din adamlarından Kur’an-ı Kerim okunmasını istedi. İlk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin Kur’an’dan ayetler okuması akabinde Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev de dua etti.

Erdoğan, Türkiye’nin Kiev Askeri Ateşe Cengiz Fitöz’den şehitlik hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, şehitlikten ayrılırken askeri töreni kıtasını Ukrayna dilinde “merhaba asker” sözleriyle selamladı.

Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu eşlik etti.

Şehitlikteki anma merasiminin akabinde Erdoğan, özel uçağıyla Azerbaycan’dan başlayan ve üç ülkeyi kapsayan yurtdışı turunun son durağı Bosna-Hersek’e gitti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]