Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Menüsünde ‘Moskof Kanı’ olan restoran tartışma konusu oldu [FOTO GALERİ]

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 540 kilometre batısındaki Lviv şehrinin ünlü mekânlarından Kriyvka Kafe menüsündeki “Moskof Kanı” ile ülke gündemine oturdu.

Batı yanlılarının yoğun olarak yaşadığı bölgede iktidar partisi olan Bölgeler Partisi milletvekillerinden Oleg Tsarev kafe girişinde elindeki çakma silahla bekleyen restoran görevlisinin girişte “Moskoflar girmez”  demesi üzerine başladı.

Milletvekili Oleg Tsarev söz konusu kafenin menüsündeki bazı içeceklerin “halklar arasında çatışma” ve “faşizm”i tetikleyebileceği iddiası ile; cumhurbaşkanı, başbakan ve Lviv Bölgesi savcılığına şikâyette bulundu.

Oleg Tsarev yaptığı açıklamada; “Geçen hafta Lviv’deydim ve Kriyvka’ya gitmek istedim. Kapıdaki maket silahlı görevli bana “Aranızda Moskof var mı?” diye sordu. Ben de bunun üzerinde kafeye girmedim. Sonradan öğrendiğime göre menü de ‘Sarhoş Moskof’, ‘Moskof Kanı’ gibi içecekler varmış. Şimdi ben oranın kapatılmasını istemiyorum. Ancak yeniden formüle edilmesi gerektiğiniz düşünüyorum.  Ruslar için kullanılan “Moskof” kelimesinin kaldırılması gerek” dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan mekân sahibi ise olayı “reklam” olarak niteleyerek, “kafemize yılda bir milyon insan gelir. Bu Avrupa rekorudur. Kafede oturmayı hem “Turuncu” politikacılar, hem de Bölgeler Partisi üyeleri seviyor. Burası Rusya’dan da turist alan bir mekân. UPA’nın (Ukrayna Direniş Ordusu) tarihini gösteriyoruz. Burası bir tür müze-kafe” diyerek kendini savundu.

HALKIN GÖRÜŞÜ DE FARKLI

Kafe hakkına Ukrayna kamuoyunda farklı görüşler var, kimileri buranın bir müze-kafe olduğunu iddia ederken, “Moskova’da benzer bir kafe açılsa, Ukraynalıların da hoşuna gitmezdi” diye düşünenler de var.

Lviv’in merkezinde bulunan Kriyvka, şehrin en fazla turist çeken mekânlarından biri olarak biliniyor. Müşterileri kapıya geldiklerinde maket otomatik silahı ile UPA formalı bir görevli karşılıyor ve parolayı soruyor. Parola “Slava Ukraini” (Yaşasın Ukrayna).

Şüpheli gözükenlere ise bazen “İçinizde Moskof var mı?” sorusu da sorulabiliyor.

İçerideki atmosfer ise kapıdan girişi aratmıyor. Sovyetlere karşı direnen UPA ordusundan kalma resimler ve boş kovanlar duvarları süslüyor. Garsonlarda UPA forması ile hizmet ediyor.

 

Yunus Erdoğdu / UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]