Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO] Timoşenko davasında karar günü: 11 Ekim

İktidarı döneminde Rusya’ya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 5 Ağustos’tan bu tarafa tutuklu yargılanan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun yanlıları mahkeme önünde kararın açıklanacağı 11 Ekim’i bekliyor.

Ana muhalefet lideri Timoşenko’nun mahkemesine bakan hâkim Rodion Kireev, 7 yıl hapsi istenen eski başbakanın davasının 11 Ekim’de karara bağlanacağını söyledi.

Hakim Kireev,  son savunmasını yapması için Timoşenko’ya hak tanıdı. Mahkemedeki son konuşmasını 3 Ekim’de yapmak isteyen Timoşenko’nun hazırlık için zaman talebi ise reddedildi. Timoşenko’nun ise hazır olmadığı gerekçesiyle son konuşmasını yapmaktan vazgeçti.

EYLEMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Öte yandan, Turuncu Devrim’in öncülerinden Yuliya Timoşenko yanlıları ile karşıtları davanın görüldüğü Peçersk Mahkemesi önündeki eylemlerini aralıksız sürdürüyor.

Timoşenko yanlılarından Yuliya Maksimova ise Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; “Sözün bittiği yerdeyiz. Korkuyorum. Mahkeme önündeki polis ve askerlerin gözündeki hırsı gördüm. Bu dava Ukrayna adına utanç verici” dedi.

Öte yandan mahkeme önünde eylem yapan Timoşenko karşıtları ise kanun önünde herkesin eşit olduğunu ve yolsuzluk yapanların cezalandırılmasını talep ediyor.

7 YIL HAPİS CEZASI VERİLEBİLİR
Timoşenko’nun 7 yıl tutuklanmasını talep eden savcı Frolova duruşma sırasında Timoşenko’nun suçunu sabit olduğu gerekçesiyle hafifletici ya da ağırlaştırıcı şartlar bulunmadığını da ifade etmişti.

Ukrayna Başsavcılığı, eski Başbakan Timoşenko’nun 2009 yılında Rusya ile yapılan doğal gaz sözleşmeleri imzalandığı dönemde devleti 1,5 milyar grivna (187 milyon 500 bin dolarlık) zarara uğrattığını iddia ediyor.

Timoşenko suçlu bulunması halinde 7 ile 10 yıl arası hapis cezası verilebilecek. Bununla birlikte 3 yıla kadar üst düzey görevlere gelemeyecek.

Timoşenko’nun mahkemesi 24 Haziran’dan itibaren devam ediyor. Turuncu Devrim’in öncülerinden Timoşenko 5 Ağustos’tan bu yana tutuklu olarak yargılanıyor. Mahkeme kararını 11 Ekim’de açıklayacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]