Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kitap

Kuran’ın, Ukraynaca mealine baskı izni çıktı

İlk Ukraynaca Kuran meal denemesi Türkolog Agatangel Kırımskiy tarafından yapılmıştı.

Ukrayna ve doğu Avrupa’nın ilk üniversitesi olan Ostrojckaya Akademisi (1576) öğretim görevlisi Mihail Yakuboviç (23) uzun süredir üzerinde çalıştığı Kuran’ı Kerim mealini tamamladı.

Medine’de bulunan Kral Fahd Mukaddes Kitap Baskı Merkezi komisyonu tarafından da onaylanan Ukraynaca ilk Kuran Meali 46 milyon nüfuslu Ukrayna’nın kitapçılarındaki yerini alacak.

Yüzün üzerinde İngilizce meali ve yaklaşık ona yakın Rusça meali olan Kuran, Ukrayna halkına kendi lisanında hitap edecek.

Daha önce Kuran kısmı meal çalışmaları olmuştu fakat bütün olarak ilk kez tercüme edildi.

Öte yandan Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki Ukraynalı yazar ve yayınevi sahibi Valeri Basırov Kuran-ı Kerim’in Ukraynaca mealini yazarak Simferopol’de (Akmescit) yayımlamışı. Yalnız söz konusu Kuran meali sadece Kırım bölgesinde dağıtılmıştı.

İlk Ukraynaca Kuran meal denemesi Türkolog Agatangel Kırımskiy tarafından yapılmıştı.

Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]