Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Video

VİDEO | Gülen, taraftarlarına Türkiye’yi terk edin talimatı verdi!

"Gitmeyen ölür!"

Fethullah Gülen yaptığı istişare toplantısında çok önemli mesajlar verdi.

Taraftarlarına, Türkiye’den çıkmalarının zaruri olduğunu söyledi.

Gülen: “Gitsin artık herkes! Nasıl konuşacaksınız burada? Celp mi çıkaracağız onlara? Türkiye’nin içerisinden bence bir milyon insan çıkartmak lazım. Yani sizin bünyenizden (Hizmet Hareketinden, cemaatten) böyle; sâhib (sohbetlere katılan bütün kişiler), erkân (askeri erkân kolluk kuvvetlerindeki kimseler), talebe, dost, kardeş, muhip (cemaati seven), sempatizan (cemaatin üyesi olmadığı halde Hizmet’i benimseyen duygudaş kimselerden) bir milyon insanı çıkartmak lazım” dedi.

“ELİ AYAĞI TUTAN HERKES ÇIKSIN!”

Gülen, eli ayağı tutan herkeste (hicret) göç ve iltica düşüncesinin oluşturulmasının hayati önem arz ettiğini söyledi.

“HİCRET EDİN ÖLÜMDEN KURTULUN”

Gülen sözlerine şöyle devam etti: “Hicret edin (göçmen olun) hayat bulun. Hicret edin ölümden kurtulun. Ölmek istemiyorsanız hicret (iltica) edin. Bu açıdan ısrarla üzerinde durmak lazım”

Türkiye’de tek çivi dahi çakılmasını dahi istemeyen ve derhal çıkılmasını isteyen Gülen, zayıflar, gidemeyecek insanlar, kendi yurduna yuvasına çok aşırı olan insanlar, kendini taife-i nisadan (kadınlardan) sayanların, çoluk çocuk sayanların, sakat, alil (illetli, engelli, hasta) olanların kendilerini mazur görüp gitmeyebileceklerini fakat bunun dışındaki herkesin gitme sorumluluğu içinde olduğunun altını çizdi.

Cemaatten herkesin Türkiye dışına çıkması için bu mevzunun devamlı olarak; mütevelli ve sohbet guruplarında tebliğ edilmesi ve bu konuda insanları irşat ve rehabilitasyonte edilmesinin önemi üzerinde durdu.

“İŞ ADAMLARI DA ÇIKSIN”

İş adamlarının iş adamı olarak gitmesini arzu ettiğini dile getiren Gülen, iş adamlarının gittikleri yerlerde iş dünyası ile bütünleşip eğitim kurumlarına destek olmalarını arka çıkmalarını istedi.

İş adamlarının yurt dışına çıkmada karşılaşacakları zorluklardan da bahseden Gülen, yurt dışına daha önce çıkan hareketten kimselerin çıkan iş adamlarına yardımcı olacağının da garantisini verdi.

“DÖRT MİLYON KİŞİ ÇIKSIN!”

Daha evvel bir milyon kişinin Türkiye’den çıkmasını söylediğini dile getiren Gülen, bu rakamın dört milyon insana kadar artması gerektiğini belirtti.

BİRİSİ “KELLELERİ KOPARALIM” DEDİ

Gülen, sohbetinde ismini belirtmediği birisinin kendi kafalarına uymayan 3-4 milyon kişinin kellesinin alınmasının Türkiye nüfusu için bir kayıp olmayacağını ifade ettiğini aktardı.

Kendilerinin bu yaklaşıma karşı olduklarını bunun yerine söz konusu kişilerin yurt dışına çıkarak hayatta kalmalarının sağlanmasını gerektiğini savundu.

Türkiye’de düşünen çok kafa olduğunu söz konusu şahısların dünyaya yayılıp düşünmesi gerektiğini belirtti.

“AYRI ÜLKELER GÖRSÜNLER”

Kendisini dinleyenlerden nerelere gitmelerini gerektiğini ise Gülen şu şekilde sıraladı: “Gitsinler; Şili’ye, Arjantin’e, Brezilya’ya, Venezuela’ya, evet işte Küba’ya, Korsika’ya, Havai Adalarına, Ekvator’a…”

Gülen bütün Türkiye’den çıkın talimat ve tavsiyelerine rağmen kimsenin yerinden oynamadığını görünce de; “Hala, yerinden oynamıyorsak çok ciddi yere düşmüşüz demektir. Gidin! Gidin! (salondakiler gülüştü)” dedi. Gülen, ısrarla “Gidin! Gidin!” derken salondakilerin gülüşmeleri video kaydına da yansıdı.

Gülen, salondakilerin kendisine gülmesi üzerine, “Son gülen iyi güler” manasında üzülerek bakıp yerinden kalkıp gittiği görüldü.

Gülen’in haftalık sohbetleri on binlerce izlenmesine rağmen bu sohbetinin çok az izlendiği, bütün ısrarlarına rağmen bir kaç istisna haricinde mütevelli ve sohbet guruplarında gündeme getirilmemesi de dikkat çekti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]