Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

ABD’de Kinder Sürpriz yumurtaları neden yasak?

Ünlü çikolata şirketi Ferrero, ürünü 1974 yılında piyasaya sürdüğünden beri, sürpriz yumurtalar birçok ülkede büyük popülerlik kazanmıştır. Şaşırtıcı bir şekilde, Paskalya'da Amerikan süpermarketlerinde hiç bulamazsınız.

Başkan Joe Biden ABD’de daha iyi silah yasaları için çağrıda bulunurken, silahları sürpriz yumurtalarla karşılaştırdı ve ABD’de yasal olarak bir silah satın alabileceğiniz, ancak çikolatalı yumurta satın alamayacağınız ironisini vurguladı. Peki ABD’de Kinder Sürpriz yumurtaları neden yasak?

Çikolata kaplı tehlikeli bir silah mı?

Sürpriz yumurtalar ABD’de yasaklanmıştır ve bunları ithal etmek de yasa dışıdır. Bu nedenle, bavulunuzda çikolata kaplamalı sözde silahınız varsa dikkatli olun. Ama neden bir parça çikolata gerçekten yasaklandı?

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), “gömülü besleyici olmayan bir madde” içeren tüm gıdaların ABD’de yasaklanmasını zorunlu kılan 1938 Federal Gıda, İlaç ve Kozmetik Yasası’na bağlıdır ve çocuk oyuncaklarını içeren ünlü sarı sürpriz yumurta kapsülü istisna değildir.

Karaborsada sürpriz yumurtalar

2011 yılında ABD Gümrük ve Sınır Koruması, ülkeye gizlice kaçırılmak üzere 60.000’den fazla sürpriz yumurta ele geçirdi. O zamanlar, Ferrero’nun bir sözcüsü şunları söyledi:

Sürpriz yumurtalar Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut değildir, çünkü [FDA], gıdaya gömülü besleyici olmayan maddelerle ilgili özel bir düzenleme nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nde satış ve dağıtım için uygun olmadıkları görüşünü benimser.

ABD’de sürpriz yumurta satın almak imkansız olsa da, komşu Kanada ve Meksika’da hala tadını çıkarabilirsiniz. Ancak dikkatli olun, onları ABD’ye getirmeyin, çünkü yumurta başına 2.500 dolara kadar para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Amerikalı çocukların çocuk çikolatası yemesine hiç izin verilmiyor mu?

Amerikalı çocuklar için iyi haber! Ferrero, 2018 yılında “sıcak hava pazarları” için özel olarak tasarlanmış bir çikolata yumurtası olan Kinder Joy adlı yeni bir marka başlattı. Bu ürünün oyuncaklarla dolu sarı kapsül içermediğini bilmek önemlidir, bu da onu ABD pazarı için uygun kılar.

Yeni yumurta iki yarıya ayrılmıştır: bir kısmı gerçek çikolata, diğeri yenilebilir kısımları olmadan oyuncağı içerir.

Kinder Spriz yumurta abd’de neden yasak?

Kinder Surprise yumurtaları, ABD’de Federal Gıda, İlaç ve Kozmetik Yasası’nın çocuklara yönelik ürünler için belirlediği kurallara uymadığı gerekçesiyle yasaklanmıştır. Yumurtaların içinde bulunan küçük oyuncaklar, çocukların yutabileceği veya soluyabileceği boyutlarda olabileceği için potansiyel bir boğulma veya nefes alamama tehlikesi oluşturabilir. Bu nedenle, ABD’de Kinder Surprise yumurtalarının satışı yasaklanmıştır. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kinder Joy adlı farklı bir Kinder yumurtası bulunmaktadır. Bu yumurtalar, bir yarısı oyuncak, diğer yarısı ise çikolata ve diğer tatlı malzemeler içeren iki ayrı bölmeden oluşur ve ABD’deki yasalara uygun olarak satılmaktadır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]