Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

‘Erdoğan sayesinde’ akımını başlatan tasarımcı Mahir Akkoyun gözaltına alındı

Eleştirel görsel tasarımlar yapan ve son olarak marketlerde viral olan 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' etiketlerini tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun gözaltına alındı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil gibi çok sayıda isim, Akkoyun'un gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Türk Lirası’nın günden güne değer kaybettiği Türkiye’de, marketlerdeki artan fiyatlara ve enflasyona dikkat çekmek için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının da olduğu çıkartmalar hazırlayan tasarımcı Mahir Akkoyun gözaltına alındı.

Akkoyun, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

İzmir’de gözaltına alınan Akkoyun, Konak güvenlik şubeye götürüldüğünü yazdı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Akkoyun’un tasarladığı etiketleri isteyenlerle paylaşan ‘Gençlik Devirecek’ platformu, Akkoyun’un İzmir Bayraklı Adliyesi’ne götürüldüğü bilgisini paylaştı.

Paylaşımda, “Sabah saatlerinde gözaltına alınan Mahir Akkoyun, savcının mevcutlu istemiyle İzmir Bayraklı Adliyesi’ne götürülüyor. Dayanışma göstermek isteyen herkesi Bayraklı Adliyesi önüne çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

MENGÜ: HAKKINDA İKİ DOSYA VAR

Gazeteci Nevşin Mengü, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenilen Akkoyun hakkında iki dosya olduğunu yazdı.

Mengü, “Gözaltına alınan Mahir Akkoyun hakkında iki dosya var. Biri Cumhurbaşkanına hakaret; biri de 298 sayılı kanunun 151/1 151/2 maddeleri, özetle seçimin düzenini bozma, asılsız şayia çıkarma ile suçlanıyor” dedi.

Savcılık, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep ederek mahkemeye sevk etti.

“1-2 SAATE SERBEST KALMASINI BEKLİYORUZ”

Akkoyun’un durumuna ilişkin bilgi veren CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kaan Akın, “Arkadaşlar savcı Adli kontrol şartı, bulunduğu yeri terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı ile birlikte Mahir Akkoyun’u Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. 1-2 saat’e serbest kalmasını bekliyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Akkoyun’un tasarladığı ‘Erdoğan sayesinde’ çıkartmaları, reyonlardaki ürünlerin üstüne yapıştırılmaya başlanmış ve sosyal medyada viral olmuştu.

TEPKİ YAĞDI

Tasarımcı Akkoyun’un tasarladığı etiketler sonrası gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Aralarına İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP milletvekili Barış Atay’ın da dahil olduğu çok sayıda isim, duruma sert tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]