Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Biyografi

Sinan Oğan, Azerbaycan Türk’ü mü Ermeni mi?

Etnik DNA testi sonucu kim olduğuna ışık tutar.

Etnik DNA testi, bir kişinin genetik materyalinin analiz edilerek, o kişinin atalarının hangi etnik gruplara ait olduğunu belirlemeyi amaçlayan bir genetik testtir. Bu test, bir kişinin genetik yapısında bulunan özelliklerin bölgesel farklılıkları üzerine odaklanır.

Etnik DNA testleri, kişinin doğal olarak hangi kıtalarda veya bölgelerde yaşayan insanlara genetik olarak en çok benzediğini belirlemek için kullanılır. Bu testler, bir kişinin atalarının hangi coğrafyalardan göç ettiği ve hangi etnik gruplara ait olduğunu keşfetmeye yardımcı olabilir.

Ancak, etnik DNA testleri kişinin tam etnik kökenini belirlemez. Ayrıca, bu testler yalnızca bir kişinin genetik yapısına dayalı sonuçlar sağlar.

“Türk milliyetçisi”

Sinan Oğan, Iğdır’ın Melekli beldesinde dünyaya geldi. Kendisinin Azerbaycan Türk’ü olduğunu iddia ediyor. Ancak Melekli beldesi bir dönem Rus esaretinde kaldı ve Ermenistan’ın kontrolüne geçti. Ermeni soykırımından sağ çıkan bölgedeki Türk asıllı ahalinin Ağrı tarafına gittiği biliniyor. Beyan esastır, Sinan Oğan kendi ifadesiyle “öp öz Türk evladı” ancak bu ifadeyi etnik DNA testi ile taçlandırması daha güzel olur. Çünkü, Türkçülük üzerinden siyaset yapan kişileri için zarurettir. Türk kimliği basit bir DNA testi ile tespit edilebilir. Sorun kişinin etnik aidiyeti değil başka bir milletin etnik kimliği üzerinden çıkar siyaseti yapmasının engellenmesidir.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Türk stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekili.

Azeri olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edilmiştir. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin sahibidir. “İnterpress Media Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye’de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir. Açtığı davayı kazanarak ihraç edildiği MHP’ye geri döndü.

İş yaşamı

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
Azerbaycan’da üniversitelerde Ekonomi konusunda öğretim görevlisi
TİKA Azerbaycan temsilciliği
ASAM Kafkasya ve Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı
Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi – TÜRKSAM başkanı
Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Dış İlişkilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı
Basın ve yayın hayatı
Kitapları: Turuncu Devrimler(2006), Rusya’da siyaset ve Oligarşi
Milliyet Gazetesi’nden ödül almış bir araştırması bulunmaktadır.
1992 yılında Marmara Üniversitesi Üstün Akademik Başarı Ödülü sahibi
Rusya başta olmak üzere Avrasya bölgesi, Ortadoğu enerji ve dış politika alanında yayınlanmış yüzden fazla makalesi bulunmaktadır.
TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda Avrasya’ya Bakış isimli dış politika ağırlıklı haftalık bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu
Yurtiçi ve yurtdışında uzmanlık alanı ile ilgili konferanslar vermekte ve bilimsel toplantılara katılmaktadır.
Ayrıca, Metzamor Nükleer Santrali’nin kapatılmasına yönelik faaliyetleri koordine eden bir “sivil girişim” kurmuş ve koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Sinan Oğan Cep Telefonu Numarası:
+90 532 161 52 88
WhatsApp Numarası:
+90 532 161 52 88

Eğer bu numara hatalı veya kaldırılması talep ediyorsanız: (0531) 2966469 telefon numarasından bilgi alabilirsiniz.

Meral Akşener Ermeni asıllı olduğu iddia edildi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]