Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Biyografi

Yunus Erdoğdu kimdir?

Türkiye'nin karalisteye aldığı gazeteci

Yunus Erdoğdu, 1978 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğan bir Türk gazetecidir. Halihazırda, Ukrayna merkezli, UkraynaHaber.com haber sitesinin genel yayın yönetmenidir. 2005 yılından bu yana Ukrayna’da yaşamaktadır. Türkiye’de yayın yapan birçok medya kuruluşunda çalışmıştır ve sonrasında Türkiye’de hükümet karşıtı görüşleri nedeniyle baskı gördüğü için Ukrayna’ya gitmek zorunda kaldı. Erdoğdu, Türkiye’nin siyasi durumu hakkında yazılar yazmaya devam etmektedir ve Türkiye’deki olayları takip etmek için birçok Türk gazeteciye yardımcı olmaktadır.

Sürgün gazeteci Erdoğdu, burada UkraynaHaber.com adlı bir haber sitesi kurdu ve gazetecilik faaliyetlerini burada sürdürdü. Fakat Türkiye hükümeti onu hala aramakta ve siyasi nedenlerle Türkiye’ye dönememektedir.

Erdoğdu, her gün ülkesinde ve dünyada yaşanan olayları takip ediyor ve bunları uluslararası kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. İnsan hakları ve basın özgürlüğü gibi konularda çok aktif olan Erdoğdu, hayatını tehlikeye atsa da gerçeği söylemekten asla vazgeçmiyor.

Article 19 adlı insan hakları örgütü tarafından yayınlanan listede, Yunus Erdoğdu’nun da aralarında bulunduğu 20 gazeteci, Türkiye polisi tarafından kara listeye alındığı görülmüştür.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Hangi okullardan mezun oldu?

Yunus Erdoğdu, liseyi Şereflikoçhisar Endüstri Meslek Lisesi, Metal İşleri Bölümünde (1993-1995) okudu.

Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi (UTTU) İktisat Bölümünden (1995-2000) mezun oldu.

Kıyiv Taras Şevçenko Üniversitesi Gazetecilik Fakültesinde Yüksek Lisansını, Araştırmacı Gazetecilik üzerine (2014-2016) mastır yaptı.

Ukrayna’ya nasıl geldi?

Ukrayna’da yaşanan “Turuncu Devrim” sonrasında, dünya gündemine oturunca gazetecilik faaliyetlerini haberin merkezi olan Kıyiv’e taşımaya karar verdi. 1 Ekim 2005 tarihinde Kıyiv’e geldi. Havalimanında kimse karşılamadı. Lifecell çalışanları tarafında, Borispil Havalimanından, Gurme adlı Türk restoranına götürüldü. Burada eski bir tanıdığı ile tevafukken karşılaştı evinde bir gece misafir oldu. Daha sonra Kıyiv’de tanıştığı üniversiteli gençlerle kaldı. Bulduğu ilk evi tuttu ve ailesini yanına getirdi.

Gazetecilikte hangi ödülleri aldı?

Yunus Erdoğdu, meslek hayatı süresince yaptığı haberler nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşlardan bir çok ödül ve plaket aldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]