Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Günsel’e teşekkürler [HABER-İZLENİM]

Geçen hafta Kiev’e bir iş gezisinde bulunmuştum. Saatleri uygun olduğu için genellikle Odessa’dan Kiev’e her gidiş gelişimde treni kullanıyordum. Cuma günü işim öğlen vakti bitince Odessa’ya dönüş için treni beklemedim. Tren akşam saat 22.00 civarlarındaydı. Cumartesi günü de başka bir toplantım verdı. Gece yol gidip sabah da toplantıya katılmak işime gelmiyordu. İnternete girip Günsel Turizm’in otobüs saatlerine baktım. Tam isteğim gibi Odessa’ya 13.40’da  otobüs vardı.

Telefonla rezervasyon yaptırıp hemen otobüs terminaline doğru yola koyuldum. Otobüsün kalkmasına daha bir saat vardı. Rahatça yetişirim diye düşünüyordum. Moskova’da trafik keşmekeşini yıllarca yaşamış birisi olarak Odessa’ya gelince büyük şehirlerin trafik çilesini bir an olsun unutur gibi olmuştum. Taksiye bindim birkaç dakika gittikten sonra tekrar o bitmek bilmeyen büyük şehrin trafik çilesinin içinde buldum kendimi. Trafik sıkışıklığı canımı sıksa da geç kalacağımı düşünmüyordum. Takside arkadaşımla koyu bir muhabbete dalmıştık. Saatime baktım yaklaşık 40 dakika geçmiş ama hala otogara gelmemiştik. Şoföre merakla sordum;

– Daha ne kadar yolumuz kaldı? Kaç dakika sonra varırız?
Şoförün verdiği cevap beni telaşlandırdı;
-Ne menee 30 minut!

Yani 30 dakikadan önce varamayız. Şoförümüzün iyi niyetli çabaları sonunda 25 dakika sonra otogara vardık.. Stres başlamıştı. Otobüsü 5 dakika ile  kaçırdım diye düşünüyordum. Akşam saat 22.00’ye kadar boş boş tren bekleyecektim. Ama taksiden inince üzerinde GÜNSEL yazan otobüsün tam hareket etmekte olduğunu görünce yüzüm gülmeye başladı.Yani otobüsü kaçırmamıştım, yetişmiştim. Koşa koşa otobüse gittim ve boş bir koltuğa oturdum. Stresi üzerimden tam atamadığım için gözüm bir şey görmüyordu. Otobüs hareket etmeye başlayınca ben de rahat bir nefes aldım ve kendime geldim.

Günsel Turizm’i biliyordum. Ama yolculuk yapmamıştım. Bu coğrafyalardaki otobüs taşımacılığının Türkiye standartlarında olmadığına daha önce şahit olmuştum. İşin doğrusu böyle bir beklentim de yoktu. Amacım biran önce Odessa’ya varmaktı. Otobüse binince ilk etapta dikkatimi çekmemişti ama önümdeki koltuğun arkasına TV duruyordu. Şaşırdım. Bu Türkiye’de alışkın olduğumuz bir manzaraydı ama Ukrayna’ya bu kadar çabuk gelmesine hayret etmiştim. Şehir çıkışına doğru hostes hanımefendi  kulaklıkları dağımaya başladı. Ben de bir kulaklık alıp biraz rahatlamak için TV seyretmeye karar verdim. Doğrusunu söylemek gerekirse hoşuma gitmişti. Hoşuma giden TV’den ziyade bir Türk firmasının Ukrayna’da bir ilki gerçekleştirmesi ve sektörüne öncülük yapmasıydı. Bunu düşünürken hostes bayan tek tek yolculara çay, kahve, bisküvi vs. ikramına başladı. Bu beni çok daha fazla etkiledi. Türkiyedeki hizmet anlayışının aynısını buraya da taşımışlardı.Yolcular memnun görünüyorlardı. Zaten bunun için olsa gerek otobüsteki son kalan koltukları da biz almıştık. Otobüsün tamamı doluydu. Yolculuğumuzun sonuna kadar hostes bayan her saat başı kahve, çay, bisküvi ikramında bulunuyordu. Yolcularıyla gerçekten yakından ve samimi bir şekilde ilgileniyorlardı. Bu manzara beni etkiledi. Trafik sıkışıklığını falan unutmuştum. Rahat ve zevkli bir yolculuk yaparak Odessa’ya gelmiştik.

Bu memnuniyeti Ukraynahaber’e yazmak istedim. Günsel Turizm ağustos ayı sonunda iki tane yeni ve televizyonlu lüks otobüs getirerek hem müşterilerine geleneksel Türk konukseverliğini göstermiş hem de Türkiye adına bizim gurur duymamıza vesile olmuştu.

Bundan dolayı www.UkraynaHaber.com aracılığıyla Günsel Turizm yetkililerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Teşekkürler “GÜNSEL”

Tarkan Tekten, Akademisyen, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi, Türk Dili Öğretim Görevlisi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]