Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da mavi bereliler günü coşkuyla kutlandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Jitomir’deki askeri eğitim merkezinde ‘mavi berelilerin’ profesyonel günü dolaysı ile düzenlenen merasime katıldı.

Poroşenko konuşmasında askerleri profesyonel günü ile kutladı ve antiterör operasyon esnasında 415 mavi bereli hayatını kaybettiğini, 2 bin 295 mavi bereli devlet ödüller ile ödüllendirildiğini ve onlardan yedisi Ukrayna kahramanı unvanı verildiğini belirtti.

Poroşenko mavi berelilerin profesyonel gününde özel devlet nişanlar ve ev anahtarı dağıttı.

Poroşenko twitter hesabında ise: Mavi bereliler – Silahlı kuvvetlerin elitidir. Yaşasın Ukrayna! Yaşasın mavi bereliler! Yazdı.

 

Poroşenko, Facebook sayfasından ise Ukrayna silahlı kuvvetlerin mavi berelilere cesaret ve vatana hizmetten dolayı teşekkür etti.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]