Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Hatay’dan sonra, Kahramanmaraş cezaevinden 165 firar

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem cezaevlerinde de soruna neden oldu. Kahramanmaraş E Tipi Cezaevi'nde deprem sonrası ortaya çıkan hasar ve olaylar sonrası 165 mahkum firar etti.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından Kahramanmaraş E Tipi Cezaevi’nde deprem sonrası ortaya çıkan hasar ve olaylar sonrası 165 mahkum firar etti. Bu mahkumlardan bir kısmı yakalansa da birçoğu hala firar durumunda. Güvenlik güçleri firari mahkumları yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

“FİRAR YOK” DEMİŞTİ
Kahramanmaraş’taki cezaevinde çıkan olaylarla ilgili yapılan resmi açıklamada firar olamadığı belirtilerek şu ifadeler kullanılmıştı: “Yaşanan olayda, Türkoğlu 1 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumundan dışarıya çıkmaya çalıştığı, kurum dış güvenliği sağlamakla görevli olan jandarma taburunun mevzuat çerçevesinde müdahalesi sonucu firar teşebbüsü önlenmiş ve kurum güvenliği sağlanmıştır. Yapılan müdahale esnasında herhangi bir ölüm hadisesi yaşanmamıştır. Hadisenin soruşturulması için Adalet Bakanımız tarafından Adalet Bakanlığı müfettişleri ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kontrolörleri görevlendirilmiştir. Bunun dışındaki iddialar gerçek dışıdır.”

E TİPİ CEZAEVİNDE HANGİ SUÇLULAR KALIR
E tipi cezaevinde ağır suçlular yer alır. Özellikle cinayet ya da tecavüz gibi suçlar işlemiş olan kişilerin yer aldığı cezaevi olarak öne çıkar. Cinayet ile tecavüz açısından farklılık gözetmeksizin, bu suçu işlemiş olan kişiler E tipi cezaevinde yatar.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, depremin vurduğu Hatay’daki T Tipi Cezaevi’nde mahkumların isyan ettiğini doğruladı. Açıklamaya göre yaralı 12 mahkumdan 3’ü öldü, tahrip olan cezaevi boşaltıldı.

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevinde isyan girişimi gerçekleşti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]