Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Putin’in ‘beyni’ siyaset uzmanı Dugin’in kızı Darya aracındaki patlamada öldü Access to the comments

Ukraynalı çocukları öldürmeyi savunan Dugin, kızının ölümüne bakıyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘beyni’ olarak nitelenen siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Asıl hedef olduğu söylenen Dugin’in son dakikada karar değişerek başka bir araçla yolculuk yaptığı kaydedildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre cumartesi günü bir etkinliğe katılan ikili, beraber eve gitmek üzere ayrıldı. Ancak baba Dugin son dakikada başka bir araçla gitmeye karar vererek ayrı bir araçla yola çıktı.

Dugin’in kızının içinde olduğu araç Bolşiye Vyazemiy köyü civarında patladı. Yetkililer gazeteci olarak çalışan Darya Dugina’nın patlamada hayatını kaybettiğini duyurdu, ancak olaya ilişkin başka detay paylaşmadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Dugina’nın sürdüğü araca patlayıcı cihazın yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patlatıldığı ifade edildi.

Rusya’nın Ukrayna işgaline destek veren gazeteci Dugina, ABD ve İngiltere’nin yaptırım listesine aldığı Ruslar arasında yer alıyordu.

Ultra milliyetçi görüşleri ile bilinen Aleksandr Dugin ise herhangi bir resmi görevde değil, ancak Başkan Putin’e yakınlığı nedeniyle ‘Putin’in beyni’ olarak niteleniyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]