Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Fenerbahçe’ye teşekkür etti

Fenerbahçe maçından yaşanan tatsız hadisenin artçı sarsıntıları devam ediyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasında deplasmanda, Dinamo Kıyıv, Fenerbahçe‘yi 2-1 mağlup ederek, adını 3’üncü ön eleme turuna yazdırdığı maçta yaşananlar akabinde Fenerbahçe’nin açıklama yapması akabinde bir açıklama da Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar’dan geldi.

Vasıl Bodnar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “1. Ukrayna’da dehşet verici bir savaş var. Rusya düşman, Putin katildir; 2. Türkiye dost, futbol tutku, Fenerbahçe güçlü takımdır; 3. Yanlış anlaşılmaları diyalog yolu ile düzeltiyoruz. Mektup ve açıklaması için Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum; 4. Burada noktalıyoruz ve Rus propagandasının istifade etmesine müsaade etmiyoruz.” dedi.

ALİ KOÇ: UKRAYNA’DAN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dinamo Kıyiv maçında tribünlerin ‘Vladimir Putin’ tezahüratıyla ilgili özür dilemeyeceklerini ifade etmişti.

Ali Koç konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Resmen bariz golümüz verilmemiş. Kartlarda durumu görüyorsunuz. İsmail atılmasa kimse bir şey demezdi. Üstüne bir de penaltı kaçırdık… Oradaki kimse bizim eleneceğimizi beklemiyordu. Oynadığımız futbol da bence müthiş heyecan verici bir futboldu. Ukrayna’dan özür dilemeyeceğiz. Bunun sebebini de biraz sonra anlatacağım. Ukrayna Büyükelçisi’nin (Vasıl Bodnar) hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli. Medyada her konumuza maydonoz olan rakip takım taraftarlarından etkilenmiş olmalısınız. Bir camia var ki, yönetimi, başkanı, sporcusu kim olursa olsun bizim tarafa dokunmaktan kaçınmıyor. Her konumuza maydonoz oluyor. Biz, ayrıştırmayı değil, birleştirmeye odaklıyız. Bu ülkeyi ayrıştıran o kadar çok unsur var ki, futbol bunun başında gelmemeli. İki gündür bu haksızlığa, bu çifte standarda, Fenerbahçe’ye yapılan bu hakarete kafa yoruyorum. 20 saniyelik bir olaydan bahsediyoruz. Hatırlatırım maç 120 dakika. İkinci golü yedik bir şey olmadı, elendik tezahürat olmadı, ilk golde oldu. Bence yakışıksız ve gereksiz, Fenerbahçe kimliğinden uzak bir tezahürattı ama ne yapacağız, ağızlarına fermuar mı koyacağız? Daha maç başlamadan, eskiden Türkiye’de oynayan bir kalecinin maçtan önce tribünleri gerdiğini gördük. Orada başladı. Sonra gol geldi. Yine o oyuncu yedek kulübesinden fırlayıp öyle hareketler yaptı ki… Golü atan da yaptı. Yine de bize yakışmadı bu söylem. Hatta Lucescu’ya teşekkür etmek istiyorum. Kendisi oyuncuyu yanına çağırıp bağırdı çağırdı. Teşekkür ediyorum. Yine eksik bilgiyle Lucescu tezahüratı protesto ettiği için basın toplantısına katılmadı dendi. Bir anlık öfkeyle bile olsa bu tezahüratın yapılmasını gereksiz ve uygunsuz buluyorum. Ama 115 yıllık şanlı tarihiyle büyük Fenerbahçe camiasını bir kısım taraftarın anlık öfkesiyle, haklı tepkisi ama haksız tepkisiyle yaftalamaya çalışmak, 20 saniyelik bir tezahüratı sanki koordineliymiş gibi bir siyasi kimliğe oturtmak isteyenleri kınıyorum. Türkiye’nin de Fenerbahçe’nin de bu işgalle ilgili duruşu nettir. Nedir o duruş? Biz kimsenin tarafında değiliz. Bizde Ukraynalı sporcu da var, Rus oyuncu da var. Bizi Shakhtar Donetsk’e sorun… Geliri Ukrayna’ya verilen bir maç yaptık. Maçtan önce 15 gün Shakhtar’ı biz ağırladık. Kaldıkları sürenin yarısını federasyonun tesislerinde, diğer yarısını bizim imkanlarımızla İstanbul’da geçirdiler. Güzel bir maç da oldu. Hal böyleyken 20 saniyelik bir tezahüratla bizi lekelemeye çalışanları kınıyorum.”

FENERBAHÇE’DEN DINAMO KIYIV AÇIKLAMASI
Fenerbahçe Kulübünün resmi internet sitesinden Dinamo Kiev maçında yaşananlarla ilgili bir açıklama yayınlandı.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

“Kulübümüz; 27 Temmuz 2022’de oynanan Dinamo Kiev maçına dair yaşananların iki tarafını da anlatan, bu konu ile Fenerbahçe’nin kurumsal kimliğinin hiçbir bağı ve bağlantısının olmadığını yansıtan, Fenerbahçemizin spor kulübü rolü ile bu konuda ilk günden itibaren ortaya koyduğu hassas duruşu ve adımlarını bir rapor halinde ilgililere sundu.
UEFA’nın ‘uygunsuz davranış’ tanımıyla soruşturma açtığı henüz Disiplin Kurulu’na aksettirilmeyen konuyla ilgili Kulübümüz, konuyu hassasiyetle ele alarak hızlı bir şekilde kapsamlı bir beyanname hazırladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’na hitaben yazılan ve federasyon aracılığıyla UEFA’ya gönderilecek olan beyannamede; Kulübümüzün, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı ilk gün olan 24 Şubat 2022’den bu yana kurumsal olarak aldığı pozisyon ve bugüne kadar gelen süreçte yaptıkları ayrıntılı bir şekilde somut gerçeklerle ortaya kondu.

Beyannamede, Kulübümüzün maçtan bir gün sonra yayımladığı resmi açıklamada vurguladığı gibi, söz konusu söylemin kesin bir dille reddedildiğinin, markamızın değerleriyle ve bugüne kadar toplumsal ve insani konulardaki refleksleriyle hiçbir şekilde bağdaşmadığının tekrar altı çizilirken; savaş mağduru masum insanlara ve çocuklara dikkat çekmek, konuya dair farkındalık yaratmak ve maddi-manevi destek sağlayabilmek amacıyla 19 Nisan’da Shakhtar Donetsk kulübü ile oynanan ‘Barış için futbol’ temalı dostluk maçı, Kulübümüzün kurumsal tutumunun en net örneği olarak gösterildi.

Kulübümüz, 120 dakikalık bir müsabakada tribünlerin bir bölümünden yükselen 20 saniyelik bir söylemden siyasi bir tutum anlamı çıkarılamayacağını, kulübün tüzel kişi olarak sorumlu tutulmasının kesinlikle adil olmayacağını vurguladı.

Ayrıca maç öncesi ve maç sırasında, gol sonrasında Dinamo Kievli oyuncuların taraftarımızı galeyana getiren tahrik edici hareketlerini çok net bir şekilde görseller ve videolarla ortaya koydu.

Kulübümüz ayrıca hem ilk maçta seremonide giydiği ‘Savaşı durdurun’ tişörtlerinin hem de İstanbul’da oynanan maç öncesi iki kulübün heyetlerinin dostluk yemeğinde bir araya geldiği görüntüleri de paylaştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak maçtaki anlık söylemi kabul etmediğimizi vurguluyor; bu konunun Kulübümüzle, marka kimliğimizle bağdaştırılmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha net bir dille belirtiyoruz.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]