Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Erdoğdu’nun yazısına Fenerbahçe taraftarından tepki

Buna cevap vermeden olmaz!

Yunus Erdoğdu’nun, “Yazıklar olsun sana Fenerbahçe, nasıl katil Putin’in safında yer alırsın?” başlıklı yazısına Fenerbahçe taraftarından tepki gecikmedi.

Sosyal Medya’da, Blade Border rumuzlu hesaptan tepki geldi.

Hesabın paylaşımları şöyle:

Yunus Erdoğdu, Bu kadar sığ, araştırma yapmadan, ön yargı ile yapılan bir paylaşım!
1. Her kim ki bunu yapıyorsa, ne sebeple yapıyorsa alçaktır, şerefsizdir, kanı bozuktur! Bunu kenara koyalım! Bu olayın bir yönü.
2. Olay olur olmaz, Fenerbahçe taraftarının büyük daha doğrusu çok büyük kısmı sosyal medyada tepki verdi, hatta halen daha kulüp yöneticilerine özür dilenmesi gerektiğini söylüyor. Bir diğer kısmı da tamamen saf çıkarcı yaklaşımla ceza alırız özür dileyin düşüncesinde. (Yani ne savaş ne başka bir şey umurunda değil).
3. Dünyanın çoğu ülkesinde savaş ve Rusya karşıtı gösteriler oldu Türkiye’de olmadı neden? Filistin’de taş atılsa sokaklara dökülenler neden bu soykırım ve katliama ses çıkarmadı? Neden Kıraç gibi sanatçılar bile Rusya destekçisi olurken dahi reaksiyon göstermedi? Yıllardır sayısız zulme sessiz kalan toplumsal dilsiz şeytanlaşmayı Fenerbahçe camiasına indirgeyip Fenerbahçe camiasını hedef göstermek bu!
4. Fenerbahçe stadyum kitlesi, taraftar gurupları her tribünde olduğu gibi çoğu maça alkollü giden,o an maçtan başka bir anı yaşamayan kitle maalesef. Bu tamamen sosyolojik bir olay. Eğer dün Dinamo Kyiv değil Spartak Moskova olsaydı rakip, Zelensky diye tempo tutulacaktı! Örneğin Fenerbahçe geçen yıl Güney Koreli Kim Min Jae’yi transfer ettiğinde Kuzey Kore aleyhine tezahürat yapan kitleden bahsediyoruz! Bugün Kuzey Kore’li oyuncu alınsa Güney Kore’ye küfredecek tribünler…
5. O an “babası olsa tanımayacak” bilinçsiz bir taraftar kitlesinin hareketini tarihe bir kara leke daha diye ya da Putin destekçisi diye hedef göstererek yazmak en hafif tabirle sığ bir yaklaşım. Sığ olmaktan öte tamamen klişeleşmiş Fenerbahçe antipatisi!
6. İlk maç Polonya’da dün de İstanbul’da kulüp yönetim bazında oldukça sıcak karşıladı Dinamo Kyiv’i! Ama bu savaş durumunda saygıyı hakeden mücadeleyi gösteren Dinamo Kyiv takımının oyuncuları neden Fenerbahçe bir Rus takımıymış gibi sürekli sert faullerle,tribünlere el kol hareketleri yaparak oynadı.
sürekli? Bir gün önce maç idmanında Ali Koç, Lucescu’yu sarılıp öpüp karşılarken kendisi neden savaş mağduriyetini şova dönüştürdü? Saha kenarında saha dışında sürekli tahrik edici açıklamalar yaptı?

bundan haberiniz yoktur mesela! Popülizm olsun Fenerbahçe, Putin destekçisi demek en az Fenerbahçe taraftarının yaptığı tezahürat kadar iğrenç! Ayrıca Fenerbahçe “bir kara leke daha” diye yazarsanız size diğer kulüplerin kara lekelerine nasıl sessiz kaldığınızı hatırlatırlar; “aa benim ondan haberim bile yoktu” dersiniz ki gerçekten yoktur! Fenerbahçe tribün kitlesinin bir bölümü ne kadar mağduriyetlere,zulme karşı bihaber veya haberi olsa da gamsızsa aynısını sizin tarafta görmek zor değil. Devam edelim: 19 Nisan tarihinde Shaktar Donetsk ile maç yapmış Fenerbahçe. Belki haber yapıp geçiştirdiniz… bakın ne diyor..

Bu özel karşılaşma diyor linkte var Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı açıklama yapıyor, tribünde bizim de Ukrayna’dan tanıdığımız sizin de tanıdığınız Türk-Ukrayna’lı aileler çocuklarının olduğu bir organizasyon… Mesela Ukrayna Haber, Yunus Erdoğdu o zaman şimdiki yergi şiddetinde övgü haberi yaptınız mı? Yapmadınız!Yaptıysanız gösterin aa kaçırmışız pardon diyelim!

Özetle @OkulAcikcom ve @gencfborg gibi cahil ve satılmış tribün guruplarının anlık iğrençliği ile Fenerbahçe camiasını ve Kulübü’nü tarihini hedef göstermek de iğrenç olmuş!Ama sözkonusu Fenerbahçe olunca bizim cenahın önyargısı ve hassasiyeti katlanıyor!

Bak Fenerbahçe camiası budur. Kendi içinde sessiz kalmaz. Tepkisini koyar. Diğerleri gibi yalaka değildir.

Blade Border

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]