Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

MİT’in Ukrayna’dan aldığı Nuri Gökhan Bozkır’ın Ali Babacan CD’sinde neler var?

Ukrayna’dan MİT operasyonuyla götürülen Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yüzbaşı olarak çalışan ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılan Nuri Gökhan Bozkır’ın elindeki Ali Babacan CD’sinde neler var?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in Ukrayna’dan aldığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)’nda yüzbaşı olarak çalışan Nuri Gökhan Bozkır’ın elindeki Ali Babacan CD’lerinden neler olduğu merak konusu olmuştu.

Avukat Vural Ergül Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sauna Çetesi Hükümlüsü, TSK’dan ihraç, IŞİD Mühimmatçısı, Hablemitoğlu Katil Zanlısı, MİT TIR’larının En Büyük Şeyi; Nuri Gökhan Bozkır’ın elinde Ali Babacan’a şantaj yapacak cd’ler var mı, yok mu? Belgeleriyle açıklayacağım…” diyerek konuya açıklık getirecek paylaşımlarda bulundu.

Vural Ergül’ün konuya ilişkin paylaşımları şöyle:

“Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a dair Sauna Çetesindeki CD hiçbir halde şantaj unsuru oluşturacak içerik taşımıyor. Üstelik aynı cd içerisinde  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin de biyografik istihbarat bilgileri yer almaktadır. CD içerisinde görüntü bulunmamaktadır. CD içerisinde Ali Babacan ve adı geçen diğer milletvekillerinin kişisel özellikleri, inançları, değerleri, duyguları, sağlık, ekonomik ve eğitim durumu, aile yapısı, arkadaş ve akraba çevresi, hobileri, grup üyeliklerive benzeri kişisel istihbari bilgiler bulunmaktadır…”

26 Ocak’ta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, katıldığı NTV canlı yayınında “MİT, Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlısını Ukrayna’da yakaladı. Şu anda Türk yargısına hesap veriyor” açıklamasını yaptı.

27 Ocak’ta MİT, Bozkır’ı emniyete teslim etti.

Bozkır’ın yayınlanan fotoğrafından burnuna darbe aldığı görüldü.

2012’de Suriye’deki iç savaşın başlaması üzerine Türkmen grupların saha komutanı Halil Harmid’e silah tedarik etmeye başladı.

2012-2015 yılları arasında silah ve mühimmat kutularının üstüne yiyecek ve sebze yükleyerek Türkmenlere 49 defa silah sevkiyatı yaptı.

8 Eylül 2015’in Eylül ayında, Urfa Akçakale’de soğan kamuflajıyla IŞİD’e bomba yapımında kullanılan infilaklı fitil taşıyan bir TIR ele geçirildi.

Olayı daha da ilginç hale getiren, sanıklardan birisinin Sauna Çetesi davasında ismi geçen, TSK’dan ihraç, Özel Kuvvetler’ci Nuri Gökhan Bozkır olmasıydı.

Bozkır, patlayıcı yüklü tırı durduran görevlilere kendini “ÖKK’cı binbaşı” olarak tanıtmıştı.

9 şüpheli hakkında “IŞİD’e silah sağlama” iddiasıyla işlem yapıldı…

Karanlık Nuri’nin çok kimlikli ve karanlık yolculuğunu en başından buraya tıklayarak okuyabilirsiniz…

Karanlık Nuri’nin çok kimlikli ve karanlık yolculuğu…

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]