Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

NATO, AB ve ABD liderlerinden Ukrayna’sız Ukrayna konferansı

NATO, AB ve ABD liderlerinin Rusya-Ukrayna krizi hakkındaki video konferansı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ve Almanya, İngiltere ve İtalya Başbakanları, Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik daha fazla saldırganlığının ağır bedelleri olacağı konusunda hemfikiriz” dedi.

AB Komisyonu resmi internet sitesinden konferansa ilişkin yapılan açıklamada, “Başkan Ursula von der Leyen, AB’nin Ukrayna’ya verdiği güçlü desteği yeniden teyit etti. Buna, acil bir mali yardım paketi şeklinde 1,2 milyar euroluk yeni bir destek paketi ve 120 milyon euroluk ek hibe duyurusu da dahil edildi” denildi. AB Konseyi Başkanı Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kararlı ve birlik içinde kalacağız” mesajını verdi.

DOĞU KANADINDA GÜVENLİK GÜÇLENDİRİLİYOR

ABD Başkanı Biden, liderlerle yaptığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün, Rusya’nın Ukrayna sınırlarına askeri yığılmasına ilişkin Avrupalı liderlerle konuştum. Rusya’ya ciddi ekonomik maliyetler getirme ve doğu kanadında güvenliği güçlendirme hazırlıkları gibi, Rusya’nın daha fazla saldırganlığını caydırmak için ortak çabalarımızı tartıştık” dedi.

ZELENSKIY, MİCHEL İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştüğü belirtildi. Görüşmeye ilişkin verilen detaylarda, “Görüşmenin odak noktası, ülkemizdeki güvenlik durumunu azaltmak için uluslararası siyasi ve diplomatik çabaların koordinasyonuydu. Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın devletimizin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumada tüm AB üye devletlerinin birliğini sürdürmesinin önemli olduğunu kaydetti. Ukrayna provokasyonlara boyun eğmeyecek, ancak ortaklarıyla birlikte sakin ve sabırlı olacaktır” denildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN, İNGİLİTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA YALANLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Rus hükümetinin Ukrayna’da Rus yanlısı Yevhen Murayev’i göreve getirmek istediğini iddia etmişti. Söz konusu iddialar Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanlığı, dezenformasyon ‘yaymakla’ suçlanarak, “İngiliz Dışişleri Bakanlığını kışkırtıcı faaliyetleri durdurmaya ve Tatar-Moğol tarihini incelemeye odaklanmaya çağırıyoruz” denildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]