Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna: Putin’in biyolojik saati işliyor

Cumhurbaşkanı Zelenskıy başkanlığındaki Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, ulusal güvenliğin iç ve dış tehditlerden korunması konusunu ele aldı.

Ukrayna Cumhrubaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya ile yaşanan gerginliği görüşmek üzere Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (RNBO)’na katıldı. Toplantının ardından sosyal medya üzerinden video mesajı yayınlayan Zelenskıy, her şeye hazırlıklı olduklarını söyledi.

Zelenskıy, başkanlığında gerçekleşen RNBO toplantısında; hükümet yetkilileri, güvenlik, ekonomi, enerji, tıp ve siber savunma alanındaki yetkililerin halihazırdaki durumla ilgili raporlarının dinlendi.

Yetkililerin, gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını aktaran Zelenskıy, “Yetkililer, gerginliğin tamamen azaltılması için çalışıyor. Ortaklarımız, diplomatlarımız ve en önemlisi ordumuzla birlikteyiz. Onlar bizim en iyilerimiz, bizi koruyorlar ve bizim de onları korumamız, sakin olmamız ve ‘her şey gitti’ diye bağırmamamız gerekiyor. Ukrayna’nın doğusunda durum kontrol altında, paniğe gerek yok” dedi.

BASINA ÇAĞRIDA BULUNDU

RNBO Sekreteri Oleskiy Danilov da Güvenlik Konseyi Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Ukrayna’nın doğusunda durumun kontrol altında olduğunu yineledi.

Halktan ve basından sakin olmalarını isteyen Danilov, “Mevcut durum, bizim için gayet açık, paniğe kapılmamız için bir neden yok. Herkesten sakin olmasını rica ediyorum. Durum kesinlikle kontrol altında. Herkesin barış içinde olmasını istiyoruz” diye konuştu.

109 BİN RUS ASKERİ UNSURU

Ukrayna’nın Rusya sınırında Rus ordusuna ait 109 bin askeri unsur olduğunu belirten Danilov, “Bu bizim için haber değil. 2-3 binlik artışlar kritik bir durum yaratmıyor” dedi.

Danliov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal tehdidinin 2008’den beri var olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bu tehdit 2008’den beri var. Durum geçen yıldan farklı değil. Bugün Sovyetler Birliği’nin ne olduğunu, Lenin’in kim olduğunu bilmeyen yeni nesil vatandaşlarımız var. Farklı bir dünyada yaşıyoruz ve bu, Rusya’yı çok endişelendiriyor. Bu sorunu çözmek için çok az zamanları kaldı. Ayrıca Putin’in biyolojik saatinin, Rusya Federasyonu’nun biyolojik saatinin işlediğinin de farkındayız.”

RNBO Sekreteri Oleksiy Danilov

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]