Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da AVM’ler sahte “bomba” ihbarı dalgası nedeniyle peş peşe tahliye ediliyor

Bomba ihbarı dalgası devam ediyor

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de alış veriş merkezleri bomba ihbarı dalgalanması nedeniyle tahliye ediliyor. Dün başlayan asılsız bomba ihbarları bugün de devam etti.

En son başkent Kıyiv’in gözde eğlence ve alış veriş merkezlerinden Retroville, bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildi. Kimliği belirsiz kişiler Retroville AVM’de patlayıcı madde bulunduğu ihbarında bulundu.

Diğer taraftan bazı kaynaklar ise Retroville AVM’de yangın çıktığını iddia etti.

AVM’ye gelenler kapalı olduğunu görünce ne olduğu anlamaya çalıştı. Ancak ne girişlerde ne kapılarda bir uyarı bulamadı. Vatandaşlar ne olduğunu anlayamadan AVM önünde bekleyişlerini sürdürdü.

Bazı vatandaşlar ise bomba ihbarlarından habersizce yeni yıl tatili olduğunu düşünerek AVM’lerden ayrıldı.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Tren istasyonunda ve Bağımsızlık Meydanı’ndanki alışveriş merkezinde patlayıcılarla ilgili bir e-posta aldık. Polis memurları bir inceleme yaptı. Patlayıcı madde bulunamadı.” denildi.

7 OCAK’TA DA 10 AVM’DE ASILSIZ İHBAR YAPILDI
Özellikle Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırması ihtimalinin arttığı son dönemde özellikle başkent Kıyiv’de, sahte bomba ihbarları sıklaştı.

Sadce 7 Ocak’ta Kıyiv’de Merkez Tren İstasyonu ve Bağımsızlık Meydanı’ndaki Globus da dâhil olmak üzere 10 alışveriş ve eğlence merkezi sahte ihbarlar nedeniyle tahliye edildi.

28 Aralık’ta Kıyiv’deki, “Blockbuster” alışveriş ve eğlence merkezinde bomba olduğuan ilişkin isimsiz bir mesaj alındı. Ziyaretçiler tahliye edildi.

27 Aralık’ta kimliği belirsiz kişiler, şehir merkezinde bulunan Globus alışveriş ve eğlence merkezindeki madenciliği ihbar etti.

26 Aralık’ta kolluk kuvvetleri, Odesa havaalanında bir patlama tehdidi hakkında bir bildirim aldı.

Aynı gün, 26 Aralık’ta 49 yaşındaki bir adam polislere Ukrayna Parlamento binasını uzaktan patlatmak üzere patlayıcı yerleştirildiğini belirtti.

25 Aralık akşamı Paton Köprüsü’nde iki yönlü kapatıldı. Kimliği belirsiz kişiler polisi arayarak köprüye bombe yerleştirildiğini belirtti.

Muhabir: Konstantin Konevets – Kıyiv

Her gün Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, günün öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza toplu halde gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit iki işlem var.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

  1. Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

2. UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece WhatsApp bülteni için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaramıza sadece “İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]