Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
MagazinVideo

VİDEO | Metallica Black Album’ün 30. yıl dönümüne özel bir koleksiyon seti çıkardı

Metallica, “The Black Album’ün 30. yıl dönümünü 10 Eylül’de yayımlanması beklenen görkemli bir koleksiyon setiyle taçlandırıyor.

Şu andaki kadrosu ritm gitar ve vokalde James Hetfield, davulda Lars Ulrich, solo gitarda Kirk Hammett ve bas gitarda Robert Trujillo olan Metallica, bundan tam 30 sene önce “dünyanın en çok satan heavy metal albümü olan” ve büyük kitlelere metal müziği sevdiren efsanevi albüm “Metallica Black Album”ü piyasaya sürdü.

İlginç kapak tasarımıyla da dikkat çeken Black Album, Enter Sandman, Sad But True, Wherever I May Roam, Unforgiven, Nothing Else Matters ve My Friend Of Misery gibi hit parçalarla heavy metal müziği geniş kitlelere sevdirdi. Hatta, Nothing Else Matters bir metal ballad olmasına rağmen Kolombiyalı dünyaca ünlü pop sanatçısı Shakira tarafından bile konserlerinde seslendirilmişti.

Aradan 30 sene geçmesine rağmen bu albümdeki şarkılar hiç eskimedi. Metallica, konserlerinde en çok bu albümden parçalar çaldı.

METALLİCA BLACK ALBUM SETİNDE NELER VAR?

Sınırlı sayıda üretilen lüks set, 180 gramlık 2 LP vinil üzerine yeniden düzenlenmiş albüm, bir resimli diski, üç canlı LP, 14 CD (miksler, demolar, röportajlar, canlı gösteriler), 6 DVD (çıkarılmış bölümler, sahne arkası görüntüler, resmi videolar, canlı şovlar), 120 sayfalık bir ciltli kitap, dört tur laminatı, üç taş baskı, üç gitar penası, bir Metallica kordonu, şarkı sözü sayfaları içeren bir klasör ve bir indirme kartı içeriyor.

Yeniden basım ayrıca 180 gramlık 2 LP plak seti, standart CD ve 3 CD genişletilmiş baskı olarak da satışa sunulacak.

1991 tarihli albüm, başta “Enter Sandman”, “Nothing Else Matters” ve “Sad but True” gibi klasik şarkılar olmak üzere grubun metal sahnesinin zirvesinden ana akım rock yıldızlığına sıçramasına yardımcı olmuştu.

“The Black Album”ün delüks versiyonuna ek olarak Metallica, albümün şarkılarının elliden fazla sanatçıya ait yorumlarından oluşan devasa bir koleksiyonu da duyurdu.

“The Metallica Blacklist” başlıklı bu derleme, Miley Cyrus, Elton John, Corey Taylor, Ghost, Juanes, Weezer ve daha pek çok kişinin beğenisine göre her şarkının birden fazla kaydını içeriyor. The Metallica Blacklist’ten elde edilen tüm gelir, katılan sanatçıların her birinin seçtiği hayır kurumlarına fayda sağlayacak.

Aşağıda “Enter Sandman”ın yeniden düzenlenmiş versiyonunu, koleksiyon seti ile “The Metallica Blacklist”in fragmanını ve Miley Cyrus ile WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo ve Chad Smith’in yer aldığı “Nothing Else Matters” yorumunu bulabilirsiniz.

METALLİCA’NIN KISA HİKÂYESİ

Metallica’nın temelleri ABD Los Angeles’ta 1981’de, davulcu Lars Ulrich’in gazete ilanı çağrısına gitarist James Hetfield’in cevap vermesiyle atılmıştı.

Metallica tam 40 senedir sahnelere çıkıyor. Bugüne kadar albümleri toplamda 125 milyonun üzerinde sattı. Metallica, ayrıca Antartika dahil 7 kıtada konser veren tek grup unvanına sahip.

11 defa platinyum plak ödülü alan ve listelerde 622 hafta kalan albümde yer alan “Nothing Else Matters” parçası geçtiğimiz aylarda Youtube üzerinde 1 milyarın üzerinde tıklanma sayısına ulaşarak bir ilke daha imza attı. Yeni nesiller hala bu albümü dinlemeye ve bir sonraki nesillere aktarmaya devam ediyor.

GAZETECİ YUNUS ERDOĞDU ALBÜMÜ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Açıkçası bazı yorumları çok yumuşak buldum. Doğal olarak farklı isimlerden Metallica’dan beklenen sertliği ve keskinliği alamıyorsunuz ama bir yerde o “metalin” keskin yüzü ortaya çıkıyor ve parçaya kendi boyasını sürüyor.

Vishal Dadlani’nin Unforgiven yorumu gerçekten hoşuma gitti. Şuraya bırakayım linkini… Karadeniz çayı ile kaçak Seylon çayların harmanı gibi ama metal tiryakilerine farklı bir lezzet sunuyor. Dinleyerek devam edebilirsiniz.

Diet Cig hanımefendinin  “The Unforgiven” yorumu çok yumuşak kalmış sesi gitmemiş cinsiyet ayrımcılığı değil ancak bazen aranan yorumu sert müziklerde kadın yorumcular veremiyor diye düşünürken,

Ha*Ash’ın sesi geliyor birden çark ediyorum ve kadın eli değdiği zaman metal müziğin ne kadar yumuşayacağını, güzelleşeceğini ve yüreğe dokunacağını bana gösteriyor. Linki şuraya bırakayım.

Volbeat’in, “Don’t Tread on Me” yorumu gayet etkileyici. Metal tadında olmuş…

Albümün tamamını dinledim bazılarını yorumsuz bırakıyorum…

Tıpkı Cig’in metali farklı bir formata bürümesi gibi. Her malın alıcısı vardır…

Hip Hopcu J Balvin – “Wherever I May Roam”, parçasıyla Hip Hop severleri metalci yapar gibime geliyor.

Jon Pardi, Metallica’nın çizgisini yakalamış bir yarış aslında Metallica gurubuna kendin beğendirme onun gibi olma boynuzların kulağı geçme yarışı…

Düşüncelerimi kitap haline gelmeden; Miley Cyrus ile WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo ve Chad Smith’in yer aldığı “Nothing Else Matters” ile sizi baş başa bırakayım.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]