Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Muhalifleri ‘kanlarında duş almakla’ tehdit eden Sedat Peker’e operasyon: 63 kişi hakkında gözaltı kararı

Akademisyenleri ‘kanlarında duş almakla’ tehdit eden Sedat Peker sahte kimlikle kaçtı

İstanbul merkezli birçok ilde, Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik “organize suç örgütü” operasyonu başlatıldı.

Anadolu Ajansı (AA) operasyon kapsamında İstanbul, Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay’da 121 adreste arama yapıldığını ve çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

AA’nın haberine göre soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker’in de elebaşı olduğu 63 kişinin; “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suça karıştığı belirlendi.

Elde edilen yeni deliller sonucu Sakarya ve Konya’da da bazı adreslere operasyonlar düzenlendi.

Demirören Haber Ajansı (DHA), operasyonun İstanbul ayağında 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir. Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.” İstanbul Emniyet Müdürlüğü

İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyon kapsamında, belirlenen adreslerde aramalar devam ediyor.

Sedat Peker sahte Kuzey Makedonya pasaportu ile yurt dışında geziyor.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Peker’i sınır dışı etmişti

Sedat Peker, 2019’da yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde 18 Ocak’ta gözaltına alınıp, sınır dışı edilmiş ve Kosova’ya gitmişti.

Balkan Insight adlı internet sitesine konuşan Kosova yetkilileri, Peker’in Kosova pasaportu olmadığını, kendisine geçici oturum izni verildiğini söylemişlerdi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde bu hafta dokuz polis yabancı suçlulara sahte pasaport sattıkları iddiasıyla gözaltına alınmış; ana muhalefet partisi lideri Hristijan Mickoski, Sedat Peker adına da Djadin Ademovski adıyla sahte kimlik ve pasaport düzenlendiğini iddia etmişti.

Makedonya İçişleri Bakanlığı, salı günü yaptığı açıklamada, şu ana kadar yabancı vatandaşlara sahte pasaport ve kimlik belgeleri veren polislerin tutuklandığını kaydetti.

Türkiye’de 2007 yılında “organize suç örgütü liderliğinden” hüküm giyen ve 2014’te cezaevinden tahliye edilen Peker, 2016 yılında sokağa çıkma yasaklarının ve şiddetin sona ermesi için “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi yayımlayan Barış Akademisyenlerini “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit etmişti.

Peker hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Davada sözleri “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilen Peker, beraat etmişti.

”KANLARINIZDA DUŞ ALACAĞIZ”

Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker, Twitter hesabından kendi şahsi sitesinin linkini yayınlayarak barış bildirisine imza atan akademisyenler tehditler içeren bir yazı yayınlamıştı. ‘Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız’ diyerek barış bildirisine imza atan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Sedat Peker, ‘suçun unsurları oluşmadığı’ gerekçesi ile beraat etmişti.

SEDAT PEKER’İN UKRAYNA ZİYARETİ

Peker, Ukrayna’ya da yerleşme hayaliyle geldi. Krallar gibi karşılandı o ziyaretin detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]