Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Homçak: Tüm askeri birlikleri yerleşim birimlerine yönelik taarruza karşı hazırlıyoruz

Ukrayna’nın doğusunda artan gerilim üzerine Ukrayna ordusu teyakkuza geçti

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Kıdemli General Ruslan Homçak, tüm askeri birlikleri yerleşim birimlerine yönelik taarruz operasyonları için hazırlamaya başladıklarını söyledi.

Ukrayna basınına konuşan Homçak, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 2020 yılından bu yana kentleşmiş alanlara yönelik muhtemel saldırı için hazırlandığını söyledi.

Yaptığı basın toplantısında Kıdemli General Homçak, “Saldırı eylemleri açısından, geçen yıl tüm askeri kuvvetlerimizi yerleşim birimlerine yönelik bir taarruza karşı hazırlamaya başladık, çünkü buna da hazır olmamız gerekiyor. Bu nedenle, birliklerimizi saldırıları durumunun bütün olası senaryolarına hazırlıyoruz.” dedi.

Homçak, bütün birliklerin mevcut durumu ve hazırlıklar hakkında hazırlanan planların Ukrayna Savunma Bakanlığı ve devletin ilgili birimlerine bildirildiğini belirtti.

1 NİSAN SABAHI RUS İŞGALCİLER ATEŞKESİ İHLAL EDEREK, UKRAYNA’YI BOMBALADI

1 Nisan sabah saatlerinden itibaren, Ukrayna’nın doğusunda Donbas’taki Rus işgalciler, ateşkesi üç kez ihlal ederek bombardıman yaptı. Açılan ateş sonrasında Ukrayna ordusundan can kaybı ve yaralana olmadı.

Ukrayna’nın doğusunda cephe hattındaki Birleşik Kuvvetler Karargâhı’nın sözcüsü Anna Novitska yaptığı açıklamada, “1 Nisan saat 07:00 itibariyle Rus işgal kuvvetlerinden 3 bombardıman kaydedildi. Özellikle, Svetlodarsk ve Zolotoe-4’e çok uzak olmayan bir yerde, düşman, çeşitli sistemlerin ve ağır makineli tüfeklerin el bombası fırlatıcılarıyla ateş açtı. Novgorodskoye köyüne, hafif silahlarla ateş açıldı” dedi.

Ukrayna Birleşik Kuvvetler Karargâhı’nın sözcüsü Anna Novitska

Muhabir: Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]