Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Homçak, ABD Genelkurmay Başkanına Ukrayna’daki mevcut güvenlik durumu hakkında bilgi verdi

Rusya’nın bölgede gerilimi tırmandırması üzerine Ukrayna ile ABD arasında üst düzey telefon trafiği arttı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Kıdemli Orgeneral Ruslan Homçak ile ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley, Doğu Avrupa’daki mevcut güvenlik ortamını görüştü.

31 Mart gecesi gerçekleşen görüşmede Ruslan Homçak, Mark Milley’e, Ukrayna ve sınırları çevresinde mevcut güvenlik hakkında bilgi verdi.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI DÖRT ASKER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

26 Mart’ta Donbas’ta Rus işgalcilerinin saldırısı sonucu 4 Ukraynalı asker hayatını kaybetmişti. Donas’ta Şumı yakınlarında dört Ukrayna askerinin trajik ölümü ile bağlantılı olarak taziyelerini dile getiren ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Ukrayna’nın uluslararası alanda tanınan sınırlarda egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve dokunulmazlığına ABD’nin desteğinin süreceğine bir daha teyit etti.

Homçak, Milley’e, Rusya Federasyonu’nun saldırısına karşı Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kapsamlı ve uzun vadeli desteği için teşekkür etti.

Son dönemde NATO ile ortaklığını geliştiren Ukrayna, Avrupa’da barış ve istikrarın korunmasında kritik bir rol oynamakta.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA İLE ABD DIŞİŞLERİ BAKAN BLİNKEN DE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de son dönemde askeri gerilimin arttığı Donbas ve Rus işgali altındaki Kırım’daki durumu görüştü.

Görüşmede taraflar iki ülke arasında güvenlik alanında işbirliğinin güçlendirilmesini ele aldı.

Kuleba görüşmede; doğu Ukrayna ve Kırım’da güvenlik durumu, Rusya’nın sistematik bir şekilde tırmandırdığını ifade etti.

Washington’un, Rusya’nın eylemlerini yakından izlediğini belirten Blinken, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunma hususunda kararlı bir şekilde destek vermeyi sürdüreceklerine dair güvence verdi.

BLİNKEN, DÖRT ASKER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

26 Mart’ta Donbas’ta Rus işgalcilerinin saldırısı sonucu 4 Ukraynalı asker hayatını kaybetmişti. Doğu Ukrayna’daki artan gerilimle ilgili güvenlik endişelerini dile getiren Blinken, hayatını kaybeden dört Ukraynalı asker için başsağlığı diledi.

Bakan Blinken, Ukrayna’nın demokratik kurumlarını güçlendirmek ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunu ilerletmek için hukukun üstünlüğü ve ekonomik reformların ilerletilmesinin önemini vurguladı.

Kuleba ile Blinken, ayrıca COVID-19 salgınına karşı koyma ve iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede ve iki ülkenin ortak menfaatlerini geliştirme hususunda fikir teatisinde bulundu.

Taraflar ayrıca siyasi alanda işbirliğini güçlendirilmesini konusunda da mutabık kaldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]