Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’dan Avrupa’ya kaçak geçmeye çalışan 4 Türk daha yakalandı

İşsizlik ve istibdatın hüküm sürdüğü Türkiye’den kaçış sürüyor

Ukrayna, Türkiye’deki siyasi ve iktisadi ortamdan kaçan Türkiyelilerin gözde güzergahlarından olmaya devam ediyor. Ancak Ukrayna sınır muhafızları göz açtırmıyor.

Türkiye vatandaşı kaçak göçmen bir grup devlet sınırına yaklaşırken gözaltına alındı.

Avrupa Birliğine yasadışı yollardan girmeye çalışan Türkler, dün akşam üstü (yerel saat ile 20:15 civarında) Lviv Sınır Müfrezesi askerleri tarafından gözaltına alındı.

Dün gece devriyesi, devlet sınırı yakınlarında dört yabancıyı gözaltına aldı. Sözde “Turistler” Ukrayna devlet sınırı yakınlarında nereye gittiklerini ve gerçekte ne yaptıklarını açıklayamadı.

Daha sonra, 4 erkeğin Türkiye vatandaşı olduğu, Ukrayna’ya yasal yollardan geldikleri ve cep telefonundaki haritadaki işaretli rotanın son noktasının karayolundan Polonya olduğu görüldü.

Türkiye vatandaşları, haklarında, “Ukrayna devlet sınırından yasadışı geçiş girişimi” işlemi yapılmak üzere karakola götürüldü.

25 MART’TA DA 3 KİŞİ YAKALANDI

Lviv Sınır Müfrezesi görevlileri ve polis, Lviv bölgesinde ikamet eden 29 yaşındaki bir kişinin, 3 Türk vatandaşını kaçak Avrupa Birliğine geçirmeye teşebbüsten tutukladı.

İnsan kaçakçılığı yapan şahsa 5 ila 7 yıl arası hapis cezası verilebileceği belirtildi.

Türklerin ise Türkiye’ye iade edileceği bildirildi.

Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]