Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus Hava Kuvvetlerindeki hareketliliğin sebebi savaş hazırlığı mı?

Rus Hava Kuvvetleri’nin Krasnodar Bölgesindeki hareketliliği Türkleri endişelendirdi.

Rusya’nın, güneyinde Ukrayna’nın sınırına yakın Krasnodar bölgesindeki hava hareketliliği sosyal medyada endişeye neden oldu.

Son dönemde moda olan ve dünya genelindeki sıcak çatışmaların yaşandığı ve ihtilaflı bölgelerden hileli ve güdümlü yönlendirme yapan sosyal medya hesapları:

“Ukrayna’da alarm: Rus savaşçılar, bombardıman uçakları ve helikopterlerde hareketlilik yaşanıyor. Sırp gönüllüler ise cepheye akın ediyor. Krasnodar bölgesinde, Ukrayna sınırına çok yakın olan Su-25SM uçakları, Su-27 ve Su-30SM avcı uçakları, Su-34 bombardıman uçakları, Ka-52 Alligator saldırı helikopterleri, Mi-28N Gece Avcısı ve Mi-35M Mi-8AMTSh ‘Terminatör’ helikopterleri bölgeye gönderiliyor.” türünden paylaşımlar yaptı.

İşin aslı ise; 2013 yılından bu tarafa, Rus hava kuvvetlerinin becerilerinin test edildiği “Aviadarts-2021” yarışmasının ikinci etabının 26 Mart tarihinde başlamış olması.

Haberleri ciddi haber siteleri yerine sosyal medyadan alan, Türkler arasında paniğe neden olan “Aviadarts-2021” yarışması programında; havadan sınır keşif uçuşları, ikili akrobasi ve havadan hassas yer hedeflerinin bombardımanı ve vurulması gibi görevler bulunuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Aviadarts 2021” yarışmasının bölgesel eleme aşamasının bütün katılımcılarının, Krasnodar Bölgesi’nde bulunan Güney Askeri Bölgesi’nin (YuVO) hava üssüne geldiği bildirildi.

Krasnodar’a görev yerlerinde elemelerde en iyi sonuçları alan yarışmacılar geldi. Yarışma sırasında, askeri pilotlar 3 farklı rotada düşman hava savunma sistemini aşmak için yaklaşık 150 km bir uçuş gerçekleştirecek. Ayrıca, daha önceden belirlenmiş bir hava hattında uçuş görevlerini yerine getirirken, mürettebattan çeşitli hedefleri vurması, hava bombası atması, güdümsüz roket fırlatması ve hedeflere ateş etmesi istenecek.

RUS HAVA KUVVETLERİNİN VURUCU KUVVETLERİ KATILIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı yarışmalara; Su-25SM hücum uçağı, Su-27 ile Su-30SM avcı uçakları, Su-34 avcı-bombardıman uçaklarının katıldığını açıkladı. Ayrıca yarışmada çok amaçlı tüm hava şartlarında uçabilen savaş helikopterleri Ka-52 “Timsah”, saldırı helikopterleri Mi-28N “Gece Avcısı”, Mi-35M ve nakliye-saldırı helikopterleri ile Mi-8AMTSH “Terminatör” de yeteneklerini sergiledi.

RUS PİLOTLAR OCAK AYINDAN BU TARAFA YARIŞMAYA HAZIRLANIYORLAR

Krasnodar’daki final için Rusya genelindeki pilotlar Ocak ayından bu tarafa görev yerlerinden hazırlıklarını sürdürüyor. Yarışmalara uçuş ve teknik olmak üzere yaklaşık bin 200 askeri personel katıldı.

Kendi, bölgesinde yarışma hazırlığı yapan pilotların uçuşları da “ihtilaf” paylaşımı yapan sosyal medya hesaplarının, “İki Tu-142 ASW, Alaska yakınlarına uçtu ve iki Tu-142 ile birlikte bir Su-33 (çok nadir), 11 saatlik bir uçuş için kuzey Norveç’e ve Kuzey Atlantik’e uçtu.” şeklinde paylaşımlarla manipüle etti.

26 MART’TA İKİNCİ ETAP BAŞLADI

Primorsko-Ahtarskiy Bölgesi’nde “Aviadarts 2021” yarışmasının ikinci etabının açılışı gerçekleşti.

Açılışı merasimi 26 Mart’ta Primorsko-Ahtarskiy Bölgesinin Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.

Yarışma ilk kez 2013 yılında Voronej bölgesindeki Pogonovo eğitim sahasında düzenlendi. 2014’te Rus pilotların yanı sıra Çin ve Belarus’dan pilotlar da katıldı. 2015 yılında bu yarışma Uluslararası Ordu Oyunları “ARMY-2015” programına dahil edildi. “Aviadarts” 2016 yılında bütün tepkilere rağmen ilk kez Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da gerçekleşti. 2017 yılında yarışmanın ana etabı Çin Halk Cumhuriyetinde yapıldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]