Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EkonomiFoto Galeri

FOTO GALERİ | Ukrayna Başbakanı Şmıhal, Türk iş dünyasının temsilcileriyle görüştü

“Ukrayna ve Türkiye, ülkenin altyapısını geliştirme, sanayi ve ticaret alanlarında önemli bir perspektife sahip.”

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, Ukrayna’daki Türk iş dünyasının temsilcileriyle görüştü.

Görüşmede Başbakan Şmıhal, “Ukrayna ve Türkiye, ülkenin altyapısını geliştirme, sanayi ve ticaret alanlarında önemli bir perspektife sahip. Türkiye, Ukrayna için son derece önemli bir ticaret ve ekonomik ortak. Türk şirketlerinin Ukrayna ekonomisine yaptığı yatırım katkılarını çok takdir ediyoruz” dedi.

Devletler arası karşılıklı ticaret hacminin yaklaşık 5 milyar dolar olduğunu kaydeden Başbakan Şmıhal, Ukrayna ile Türkiye’nin bu miktarı en az iki katına çıkarmayı kabul ettiğine dikkat çekti.

Görüşme akabinde iş insanları ile buluşmasına ilişkin Şmıhal, sosyal medya hesabından Türkçe; Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla bir araya geldik. Türk şirketlerinin Ukrayna ekonomisine değerli katkılarını takdir ediyoruz. Ukrayna hükümeti olarak yatırım teşvik mekanizmalarını uygulamaya devam ediyor, ikili ilişkilerimizin ileride daha da gelişeceğini umit ediyoruz mesajını paylaştı.

Ukrayna ve Türkiye liderlerinin yenilenen anlaşmalarla karşılıklı ticaret hacmini daha ileri seviyelere taşıma konusunda kararlı olduğunu belirten Şmıhal, ülkesine yatırım çekmek için “UkraineInvest” mekanizmasını ve yatırımcılara destek vermek için Ukrayna Kamu-Özel Ortaklığı Ajansı’nı kurdukları bilgisini verdi.

Şmıhal, “Şu anda çabalarımızı pekiştiriyoruz ve Ukrayna’daki yabancı yatırımcıları desteklemek için tek bir platform uygulamayı planlıyoruz. Tüm bu adımların ilişkilerimizin daha da gelişmesine katkıda bulunacağını umuyoruz.” diye konuştu.

Türk iş dünyasının temsilcileri ise, Ukrayna’nın altyapısını ve ekonomisini geliştirmeye izin verecek bir kamu-özel ortaklığı formatının geliştirilmesinin ikili işbirliğinin geliştirilmesi adına umut verici bulduklarını dile getirdi.

Toplantıya katılanlar hem görüşme hem de Ukraynalı yetkililerin ülkedeki yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]