Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındı

Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Adalet Nöbeti"nin beşinci gününde Meclis'te abdest gözaltına alındı. MHP lideri Bahçeli dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Gergerlioğlu'nun Meclis'ten çıkartılmasını istemişti.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra Adalet Nöbetine başlayan TBMM Başkanlığı’nın, İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde uyuduğu odadan abdest almak için tuvalete gittiği sırada Meclis’te çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı.

Gergerlioğlu, “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” dedi.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alındığı görüntülerini HDP’li Hüseyin Kaçmaz ve Filiz Kerestecioğlu Twitter’dan canlı yayınladı. HDP’li Kerestecioğlu canlı yayında şunları kaydetti:

“Ömer Faruk vekilimiz halkın vekilidir. Burada barışçıl hakkını kullanmıştır. Bunun dışında da bir şey yoktur. Lütfen yazılan çizilen hiçbir şeye inanmasınlar bizi bizden dinlesinler”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulunarak Gergerlioğlu’nun Meclis’ten çıkarılmasını istemişti.

KAÇMAZ: KIYAFETLERİNİ GİYİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEDEN, SÜRÜKLEYEREK GÖTÜRÜLDÜ

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Yine AKP- MHP faşist ruhunun ülkeye dayattığı hukuksuz uygulamalar sonrası, barbarca görüntülerin yaşanabileceğini bir kez daha gördük. Ömer Hocamızın vekilliğinin hukuka aykırı düşürülmesinden sonra kendisinin bu haksız, hukuksuz karara karşı sürdürdüğü eylemin 5. Gününde sabah namazı için uyanıp lavaboya girdiğinde aniden yüzlerce polis koridoru kuşatma altına alındı. Ömer Hocamız abdest alınırken, kendisine tebligat yapılmadan, kıyafetlerini giyilmesine müsaade edilmeden, sürükleyerek götürüldü. Barbarlık vardı” dedi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanlığı’nın, İnsan Hakları Savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına yönelik kararı TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Kararın Genel Kurul’da okunmasıyla Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü. Gergerlioğlu, ‘barış’ istediği için tutuklanacak.

Kararın ardından Meclis’te sloganlar atılmaya başlandı. Kararın TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla milletvekilliği düşen Gergerlioğlu, kararı tanımadığını belirtti. Gergerlioğlu, “Başta sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milliyetimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum. Bu anayasa dışı bir karardır. Meclisi terk etmiyorum. Anamın ak sütü gibi helal oyla geldim. Boyun eğmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Ben 90 bin Kocaelilinin oyunu alarak buraya geldim” açıklamasında bulundu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018’de ‘PKK/KCK propagandası yapmak’ suçundan hapse mahkum edilmişti. Bir haber sitesindeki haberi paylaştığı için ceza verildi. Mahkeme kararının, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine dosya Yargıtay’a geldi. Gergerlioğlu vekil seçilmişti ancak yasama dokunulmazlığı yok sayıldı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını 19 Şubat 2021’de onadı.

KİŞİYE ÖZEL HUKUK UYGULANIYOR

Dairenin gerekçesinde, sanık hakkında milletvekili seçilmeden önce soruşturmanın başlatıldığı, kovuşturmaya devam edilerek hüküm kurulduğu hatırlatıldı. Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı Yargıtay tarafından TBMM’ye bildirildi. Kesin hüküm kararı, bugün TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü.

Hukukçulara göre karar tamamen siyasi ve Türkiye’de hukukun kişiye özel uygulandığının ispatı.

HDP’nin milletvekili sayısı 55’e düştü.

Gergerlioğlu, meclite oturma eylemi başlattı.

Cezaevinde çıplak aramayı Türkiye gündemine getirmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]